Doç. Dr. Atılgan’ın “Genellenebilirlik Kuramı ve Uygulaması’’ kitabı raflarda yerini aldı

Doç. Dr. Atılgan’ın “Genellenebilirlik Kuramı ve Uygulaması’’ kitabı raflarda yerini aldı

Bir Vefa Eseri

Ali Can Ergin – Taylan Deniz Kandemir

Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖDUAM) Müdürü Doç. Dr. Hakan Atılgan, son çıkan  “Genellenebilirlik Kuramı ve Uygulaması’’ adlı kitabını okurseverlerle buluşturdu. Doç. Dr. Atılgan, “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme’’ ile “Companion A Compact Introduction for Social Scientist’’ adlı kitaplarının ardından yazdığı üçüncü kitabı olan “Genellenebilirlik Kuramı ve Uygulaması’’nı rahmetli hocası Prof. Dr. Ata tezbaşaran’a adadığını belirtti.

Kitabı hakkında konuşan Doç. Dr. Hakan Atılgan, “Kitaba ilk başladığımda Genellenebilirlik Kuramı hakkında ülke çapında bir çalışma yoktu ve bu kuramı ilk Amerika’da gördüm. Merhum Prof. Dr. Ata Tezbaşaran hocamın doktora yeterlilik sınavında bana sorduğu “Genellenebilirlik” sorusu üzerine bu konu bende bir merak konusu oldu’’ dedi. Doktora tezini de bu konuda yaptığını belirten Doç. Dr. Atılgan, 2002 yılında çalışmaya başladığı Genellenebilirlik konusunda, Türkiye’de çalışan ilk akademisyen olduğunu söyledi.

2003-04 yıllarında Genellenebilirlik kitabının taslağını oluşturduğunu dile getiren Doç. Dr. Atılgan, “Bu süreçte merhum Prof. Dr. Ata Tezbaşaran hocam, çalışmalarımda bana hep yardımcı oldu ve beni destekledi. O dönemde kitap yazmak için çok erken olduğunu söylemişti ve bu sebeple ben de Ata Hocama ithafen bu kitaba 13 yıl sonra yeniden başladım” dedi.

Her türden eleştiri ve önerinin kitabın geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Doç. Dr. Atılgan, “Kitabımda, birlikte çalıştığım öğrencilerimin, tartıştığım, fikir alışverişi yaptığım pek çok arkadaşımın katkısı bulunuyor. Bu kitabın Genellenebilirlik kuramına ilgi duyan, bu alanda çalışan ya da çalışacak olanlara katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir