Egeli Akademisyene “Mükemmel Öğretmen” Ödülü

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İlkay Gökçe Erdoğan, EF(Eduactation First) Türkiye tarafından dil öğretmenleri arasında gerçekleştirilen “Eğitimde Mükemmeliyet” ödülünü kazanarak ülkemizi Global Summit’te temsil etmeye hak kazandı.

Kazandığı ödülün “Araştırma Üniversitesi” olma yolunda emin adımlar atan Ege Üniversitesi için sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen İlkay Gökçe Erdoğan,  “Uluslararası platformda değer gören bu tarz etkinliklerin dil öğretiminde yaygınlaştırılması ve uygulanması, Ege Üniversitesi öğrencilerinin dil becerilerini ve yeterliklerini artırabilecek nitelikte olacaktır” dedi.

Dil öğretimini global değerlerin altının çizerek yaptırdığını kanıtlayan etkinlik ve projelerle birlikte kültürlerarası alışverişi vurgulamak ve geliştirmek amacıyla “EF Turkey Mükemmel Öğretmen” ödülüne başvuran İlkay Gökçe Erdoğan, dil ve eğitim alanlarında uzman altı kişilik global jüri üyesi tarafından Türkiye’den seçilen üç finalistten biri oldu. İlkay Gökçe Erdoğan,  ikinci aşamada yapılan değerlendirmeler sonucunda “Mükemmel Öğretmen” ödülü kapsamında Türkiye birinciliğini elde etti. İlkay Gökçe,  23-26 Ağustos 2019 tarihlerinde Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nu ve Türkiye’yi temsilen NewYork Summit’te sunum yaparak, Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri ile birlikte dil öğretimine dair yaptığı ve olumlu geribildirim aldığı etkinlik ve projeleri paylaşacak.

Dil öğrenimi ile kültürlerarası anlayışı teşvik etmek amacıyla verilen “EF Dil Öğretiminde Mükemmeliyet Ödülü”ne tüm tam zamanlı dil öğretmenleri, dile veya öğrettikleri seviyeye bakılmaksızın başvurabiliyor. Ödül seçimlerinde öğretmenlerin dil öğrenme faaliyetlerinin kalitesi ve yaratıcılığı ile bu faaliyetlerin kültürlerarası anlayışı ne ölçüde desteklediği dikkate alınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir