Uzun, “Masal yazmayı da anlatmayı da seviyorum”

EÜ Hastanesi’nde “Çocuk Bayramı” kutlamaları ile minkler doyasıya eğlendi

Deniz Kılıç – Rojin Dündar

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.  Müzik ve dans etkinlikleriyle kendilerinden geçen çocuklar keyifli anlar yaşadı.

İTK Mezunlar Derneği ve İzmir Özel Türk Koleji’nin katkılarıyla hazırlanan etkinlikte Emel Akçay Uzun çocuklara  “Müzikli Masal Dinletisi” anlattı. Çocuklar, Uzun’un anlattığı  müzikli masallara dans ederek eşlik etti.

Etkinlikten sonra konuşan Uzun, masalın çocukların gelişiminde çok güçlü bir etkisi olduğunu, terapi özelliği sayesinde çocukların tedavisinde olumlu sonuçlar verdiğini ve çocukların kendini keşfetme sürecinde onlara yol gösterici olduğunu dile getirdi.

Uzun zamandır masal yazdığını ifade eden Uzun,  “Ben de çeşitli rahatsızlıklardan dolayı hastanede uzunca zaman geçirdim.  Masal sihirlidir. Şifa ve terapi özelliği vardır. Bu yüzden masal yazma ve anlatmayı seviyorum. Masallarla kendimizi keşfetmekte önemlidir öğrenci koçluğu da böyle benzer görevleri var. Bu masalla da çocukların kendilerine yeni yollar bulabileceği sihirli bir an yaratıp bayramlarını  kutlamak istedik. Masalın yazmak, yolları keşfetme, yaşamınızdaki çıkmazları çözümleme ve tekrar yönünüzü belirlemeye  yardımcı olur. Bu yüzden belki de  masal yazmayı da anlatmayı da seviyorum” dedi.

Etkinliğin devamında öğrenciler “Step, Aerobik, Halk Oyunları Gösterisi” gerçekleştirdiler. Minik çocuklar verilen hediyelerle birlikte etkinlik boyunca gönüllerince eğlendiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir