Ege’de “Stop Motion Animasyon Film Atölyesi” başladı

Ezgi Güler-Buse Gençtürk

 Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “Stop Motion Animasyon Film Atölyesi”, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde başladı. Program ile ilgili bilgi veren atölye koordinatörü Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Atölyemizi, 7-12 yaş grubu çocuklarımızın  yaz tatilini eğitici ve eğlenceli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenliyoruz. Çocuklarımızın bu dijital dünyada tüketen değil, teknoloji aracılığıyla içerik üreten yaratıcı bireyler olmalarını istiyoruz” dedi.

EGEÇEM’in çocuklara yönelik düzenlediği “Stop Motion Animasyon Film Atölyesi” eğitimlerinin koordinatörlüğünü, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Arş. Gör. Elçin Akçora As üstlendi. Durağan 3 boyutlu objeleri hareketliymiş gibi gösteren animasyon film türü olarak bilinen stop motion, oyun hamurlarının, kuklaların ve oyuncakların hareketlerinin her karesinin fotoğraflanması sonucunda ortaya çıkıyor. Bu animasyon tekniği ile sanatsal yaratıcılık birleşerek çocukların büyülü bir dünyada keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor.                                                                                                   Eğitim programı hakkında bilgi veren atölye koordinatörü Prof. Dr. Parsa, “Bu yıl altıncısını düzenlendiğimiz Stop Motion Animasyon Film Atölyesi ile çocukların tatil dönemlerini eğitici ve eğlenceli bir şekilde değerlendirmelerine katkı sunmayı, teknolojik imkânları sanatsal yaratıcılıkla harmanlayarak çocukların bağımlılık geliştirdikleri bu dijital dünyaya farklı bakmalarını sağlamayı ve bağlılıklarını azaltarak verimli kullanım ile çocukların bilişsel-duyusal yeteneklerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

 Çocukların Duyusal Motivasyonu Yükselecek

 Atölye süresince çocuklar eğitim koordinatörleri tarafından verilen ortak temalar ışığında animasyon filmleri için senaryo yazmayı, karakter oluşturmayı, Stop Motion tekniğiyle objeleri canlandırmayı ve böylece filmin nasıl yapıldığını ve hangi aşamalardan geçerek oluşturulduğunu öğrenmektedirler. Bununla birlikte atölye kapsamında çocuklara birçok animasyon film izlettirilerek türe özgü bilgi sahibi olmaları da sağlanmaktadır.  Bu atölye çocukların duyusal motivasyonunu yükseltirken, onların yaratıcılıklarını ve estetik algılarını geliştirerek iyi birer dijital okuryazar olmalarının önünü açmaktadır.

 Programın son gününde ise hazırlanan animasyon filmlerini isteğe bağlı olarak internet ortamına taşıma, paylaşma, animasyon film izleme etkinliği düzenlenmektedir. Ebeveynlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek sertifika töreninde çocuklara dijital okuryazar bireyler olmanın önemi anlatılarak program sonlandırılmaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir