“ Ege Üniversitesi Kariyer Sohbetleri”

 EÜ’de yaratıcı drama ile iş görüşmesi

 Furkan İçen – Hazal Haksever – Osman Abaz

Ege Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Başarı ve Kariyer Planlama Ofisi tarafından düzenlenen  “Ege Üniversitesi Kariyer Sohbetleri” programları devam ediyor.   Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Erdem Erem ve Uzman Eğitmen Ayşegül Eroler’in katılımıyla Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde  “Ege Üniversitesi Kariyer Sohbetleri” programı gerçekleştirildi. “Eğlenerek iş görüşmesi yapmaya ne dersin? O zaman yaratıcı drama yöntemiyle mülakata davetlisin !” teması ile yapılan programa, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Erdem Erem, mülakatın amacının yeni mezun olmuş öğrencilerin iş görüşmesine giderken yapılması gereken hazırlıkları göstermek olduğunu söyledi. Uzman Eğitmen Ayşegül Eroler, toplantının katılımcılarla interaktif bir şekilde süreceğini ve mezun olacak öğrencilerin iş görüşmesine gitmeden önce tecrübe kazanmalarını hedeflediklerini dile getirdi.

Katılımcılarla beraber interaktif bir şekilde, yaratıcı drama ve tiyatral olarak ilerleyen söyleşi, Eroler ve Erem’in iş görüşmesini katılımcılarla birlikte sahne üzerinde doğaçlama canlandırmalarıyla devam etti. Programda,  iş görüşmesine giderken yapılan hazırlık aşaması, mülakatta nasıl davranılacağı ve mülakattan sonra nelerin yapılması gerektiği konuşuldu.

Hazırlık aşamasında kişinin kendine ‘Ben kimim?’ sorusunu sorması gerektiğini belirten Erem, cevap olarak eğitim, tecrübe ve referansların verilmesini söyledi. Erem, “Kendimizi tanıttıktan sonra firmayı, işin benim için uygun olup olmadığını, benim iş için uygun olup olmadığımı, çalışma şeklini ve koşullarını öğrenmem lazım. Her iş için uygunum dersem bu işin artık bende olması çok düşük ihtimal’’ dedi.

Uzman Eğitmen Ayşegül Eroler, CV oluştururken kullanılan fotoğraf, e-posta adresinin kişisel olması, referanslar, başvurulan iş ile ilgili kişinin sahip olduğu tecrübe ve staj bilgilerinin olması gerektiğini kaydetti. Eroler, “Mülakata gidilen firmayı önceden mutlaka araştırmalı, ne soracaklarını önceden bilmeliyiz. Firmanın tarihini, misyonunu ve vizyonunu bilirsek bir adım önde başlarız’’ diye konuştu. Hazırlıkların son aşamasında prova yapılması gerektiğini söyleyen ve ulaşım planı ve hava durumunun kontrol edilmesinin önemini anlatan Eroler,  “Görüşme yapılan firmadan ayrılırken teşekkür edilmeli, iletişim bilgileri alınmalı ve takipte kalınmalıdır. Firmayı sürekli aramak itibarı zedeleyeceği için sabırlı davranmak gerekiyor” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir