Gönenli, “Hedefime ulaştıracak motivasyonu spor sağlıyor”

Ataberk Sağırlar-Ali Can Ergin- Ceren Renci- Cem Yıldırım

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından 01 – 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen “10. Uluslararası Arena Aquamasters Kısa  Kulvar Yüzme Şampiyonası” Marmaris’te gerçekleşti. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Can Gönenli, kısa kulvar ayağında 30-34 yaş kategorisinde ikincilik elde etti.

Şampiyona hakkında bilgi veren Gönenli, “Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 2015 Mayıs ayından bu yana ‘Ortak tutkumuz; suya olan sevgimiz’ mottosuyla yüzme sporunu her yaştan insana sevdirme amacıyla düzenleniyor.  Şampiyona; açık su yüzme yarı maratonu, kısa kulvar yüzme ve bayrak yarışı olmak üzere üç ayaktan oluşuyor” diye konuştu.

Küçüklükten beri spor yaptığını belirten Can Gönenli, sporu bırakmak istemediğini, spor yapmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Gönenli, “Haftalık olarak Alsancak Yüzme Havuzunda ve Ege Üniversitesi Kapalı Yüzme Salonunda yarışmalara hazırlanmak üzere antrenmanları gerçekleştiriyoruz. Spor ile diğer faaliyetler birlikte yürütülebilir. Sporun bir zorunluluk olarak görülmemesi lazım. Bazı sektörlerdeki insanlar için zor ancak spor için her türlü imkan bizim elimizde. Hafta sonu yürüyüş yapmak, işe bisikletle gidip gelmek bile yeterli olabilir” dedi.

Spor hayatımızın her alanında yer almalı”

Sporun insan yaşamında çok önemli bir noktada olduğunu belirten Gönenli, “Spor, hayatın her alanında yer almalı. Yüzme de bunların başında geliyor. Küçüklükten beri yüzmeyle iç içeyim. Aslında yüzme sporuyla diğer insanlar da iç içe. Ancak daha sonra eğitim hayatıyla beraber yürütülemediği için spor, ancak hobi olarak kalabiliyor. Öğrencilere spor burslarının verilmesi, sporu daha çok teşvik edebilir. Ben küçük yaştan beri spor yapıyorum. Akademisyen olarak çalışabilmemi ve başarımı sporcu geçmişime bağlıyorum. Başladığın işi bitirebilme önemli bir kabiliyet ve bu sporun bana en büyük katkısı beni hedefime ulaştıracak motivasyonu sağlaması” şeklinde konuştu. Ülkemizde basketbol ve futbol gibi spor dalları hariç diğer sporların ikinci plana atılmasından dert yanan Gönenli, “Bu sporun daha fazla duyurulması ve insanlara ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Yüzme, insan sağlığı için de çok önemli bir spor” şeklinde konuştu.

Gönenli, konuşmasının sonunda gençlerin muhakkak küçük yaştan itibaren bir spor ile ilgilenmelerinin, sağlıklarını ve hayatlarındaki başarıyı olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir