EÜ öğrencileri “40. Kültür Sanat ve Spor Şenliği” kapsamında koşamayanlar için koştu

Ege’de “Wings For Life” Kampüs Koşusu

Tülay Çolak-Müzeyyen Öztürk

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi öğrencileri, “40. Kültür Sanat ve Spor Şenliği” kapsamında omurilik felcine dikkat çekmek için koştu.

Ege Üniversitesi (EÜ) 40. Kültür Sanat ve Spor Şenliği kapsamında EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk amaçlı “Wings For Life- Kampüs Koşusu” gerçekleştirildi. Koşu öncesinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yarışmacıları ziyaret edip başarılar diledi. Yapılan koşunun koordinatörlüğünü EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Melisa Ünal ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  İktisat Bölümü Öğrencisi Furkan Avcıoğlu üstlendi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde şenlik kapsamında sosyal sorumluk amaçlı bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimize bu tür sosyal aktiviteleri yapabilmeleri için maddi ve manevi olarak destek oluyoruz ve bize gelen talepleri değerlendiriyoruz. Toplumsal farkındalık yaratmak için kültürel, sanatsal, sportif alanlarda faaliyetler düzenliyoruz” diye konuştu.

Koşu Koordinatörü Furkan Avcıoğlu, “ Wings For Life Kampüs Koşusu, omurilik felçlileri ve koşamayanlar için düzenlediğimiz bir etkinlik. Bu yarışa katılan arkadaşlarımızdan ilk 50’ye girenler, Türkiye’de düzenlenecek olan İzmir turnuvasına ücretsiz katılmaya hak kazanacak. Bu yarışı düzenlemekteki amacımız hem farkındalık yaratmak hem de üniversitemizdeki sporcu arkadaşlarımızın pratiğini geliştirmeye katkı sağlamak oldu” dedi.

“ Bütün dünyanın eş zamanlı yarıştığı tek etkinlik”

Koşu Koordinatörü Melisa Ünal ise yarışmayla ilgili, “Wings for Life World Run, bütün dünyanın eş zamanlı olarak birlikte yarışabildiği ilk ve tek etkinlik. Bu çığır açan yarış formatı kapsamında 5 Mayıs’ta aynı anda binlerce yarışmacı dünya çapındaki 12 farklı imza koşusunda ve 130’dan fazla app-run lokasyonunda  koşmaya başlayacak. Wings for Life World Run; ilk kez koşanlardan, tutkulu amatörlere ve profesyonel sporculara kadar her seviyedeki koşucular içindir. Türkiye kapsamında düzenlenecek olan turnuva ise 5 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenecek. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak bizim düzenlediğimiz omurilik felçlileri için bu bağış koşusu,  aynı zamanda dünya çapında da düzenlenen bir koşu. Biz bu koşuyu farkındalığı arttırmak ve omurilik felçli arkadaşlarımıza yardımcı olmak için düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası duygularını dile getiren  “Wings For Life” Kampüs Koşusu birincisi, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Okan Yılmaz, “Okulumuzda bu tarz sosyal sorumluluğu artıran faaliyetler yapılmasını destekliyorum ve mutluluk duyuyorum. Ben de bu etkinliğe hem sporcu kimliğim ile hem de bir gönüllü olarak katılıyorum, bu da bana mutluluk veriyor. Omurilik felçlileri adına düzenlenen bu koşu ve benzeri etkinliklerin öncelikle üniversitemizde daha sonrasında da ülkemizde devam etmesini diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir