EGE ÜNİVERSİTESİ GENÇ ARAŞTIRMACILARI DESTEKLİYOR

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, artık geleneksel hale gelen “Rektörle Akşam Çayı” programında üniversite personeli ve öğrenciler ile buluşmaya devam ediyor. Rektör Budak, program kapsamında doktorasını tamamlayan kariyerlerinin başındaki araştırma görevlileri ile bir araya gelerek destek sözü verdi.

“Araştırma Üniversitesi” olma hedefi ile birçok başarılı projeye imza atan Ege Üniversitesi’nin hayata geçirdiği yeni çalışmalarla genç araştırmacıları desteklemeye devam edeceğini söyleyen Rektör Budak, “Genç akademisyenlerimizi araştırmaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz çalışma ile BAP komisyonu tarafından belirlenen bilimsel araştırma proje türlerinde hazırlanan projelerde burslu olarak görevlendirilecek tezli yüksek lisans  öğrencilerine  2.050 TL,  doktora öğrencilerine 2.750 TL, doktora sonrası araştırmacılarımıza ise 3.500 TL destek veriyoruz. Ayrıca öğretim elemanlarımızın sözlü bildiri sunmak üzere yurtdışında katılacakları kongre,  sempozyum ve konferanslar da toplam 5.000 TL’ye destek sağlıyoruz” diye konuştu.

Egeli akademisyenlerin fikirlerini birbirleriyle paylaşıp bilimsel bir ortamda tartışması amacıyla Ege Bilim Platformu’nu kurduklarını belirten Prof. Dr. Budak,  “ Bu platformda ‘Bursiyer Aranan Projeler’ başlığı altında bursiyer arayan akademisyenlere ulaşabilirsiniz. Sizleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu uygulamanın başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir