Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci Projeler Sergisi, EÜ’de sanatseverlerle buluştu

“Bin Kök Bir Gövde”

Tülay Çolak- Müzeyyen Öztürk

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) 40. Sanat, Kültür ve Spor Şenliği kapsamında;  Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci Projeler Sergisi “Bin Kök Bir Gövde” sanatseverlerle buluştu. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergide, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 53 öğrencinin projeleri yer alıyor.

Koordinatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuray Gümüştekin’in yaptığı serginin açılışına, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, “Aramızda olmanızdan dolayı mutluyuz. Katıldığınız ve emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınıza da ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuray Gümüştekin, “Öncelikle Ege Üniversitesi’ne başvurumuzu değerlendirdiği ve bize bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyorum. Dekanımız Prof. Dr. Elif Çimen rahatsızlığından dolayı açılışa katılamadı. Herkese saygılarını, sevgilerini ve teşekkürlerini iletti. Bu sene onuncu mezunlarımızı vereceğiz. Fakültemizde baskı sanatları ve resim bölümü var. Grafik bölümünü de en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Hepinize burada olduğunuz ve katkılarınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Emre İnan, “Bu sergi gerçekten çok büyük bir inancın sonucunda meydana geldi. Hocalarımızın bizleri yönlendirmesi ve arkadaşlarımın bizlere olan inancı sayesinde şu an burada bulunmaktayız” diye konuştu.

Sergide  iki kutuplu bozukluk üzerine çalışması bulunan Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ahmet Kadir Özcan, “Benim çalışmalarım bipolar olarak geçiyor. X ve Y kuşaklarını çok etkileyen psikolojik bir rahatsızlık. Manik depresif ataklardan oluşuyor. Çalışmada hastalığı ele almadım. Psikolojik olarak bu hastalığı yaşamadığım ve deneyimlemediğim için tam olarak yansıtamazdım. Ben de sadece arkadaşlarımın yaşadığı deneyimler üzerinden onlarla sohbet ederek psikolojik duygularını yansıtabildim. Bunun sanattaki tam karşılığı düalizmdir. İki kutupluluk oradan geliyor. İyi-kötü, güzel-çirkin gibi çatışmaları sunabilmek için yaptığım çalışmalardır. Siyah beyaz seçmemdeki sebep de bu idi” dedi.

Açılışın sonunda Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay tarafından Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuray Gümüştekin’e “Teşekkür Belgesi” verildi. Daha sonra öğrencilerle birlikte sergiyi dolaştılar ve öğrenciler çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir