“Apex’19 Diş Hekimliği Zirvesi” aktif bilimsel programı ile dolu dolu geçti

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Topluluğu tarafından “Apex’19 Diş Hekimliği Zirvesi” düzenlendi. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilsen zirveye Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, diş hekimleri, diş hekimi adayları, farklı üniversitelerden konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Apex’19 Diş Hekimliği Zirvesi’nde konuşan Dekan Prof. Dr. Erdilek, “Fakültemizin misyonu olan eğitim, araştırma ve hasta bakımında mükemmeliyetçilik, toplum sağlığını geliştirmek, klinik bilgi birikimini ve uzmanlığını en yüksek kalitede gösteren diş hekimleri yetiştirmek dışında öğrencilerimize bir etik tutum ve farkındalık vermeye çalışmak hedeflerimiz arasındadır. Amaçlarımızdan biri de öğrencilerimizin ‘yaşam boyu öğrenme’ yeteneğine sahip olmasını sağlamak ve bu süreçteki kazanımlarını meslek yaşamlarında uygulamalarını sağlamaktır. Bu amaçla ilk defa geçen yıl düzenlemiş olduğumuz kongremizde emeklerimizin boşa gitmediğini gördük. Bu yıl da yine Fakültemiz öğretim üyelerinden oluşan akademik danışma kurulunun önemli katkılarıyla, fakültemiz öğrencilerinden oluşan üniversitemiz Ağız ve Diş Sağlığı Topluluğu ile birlikte  APEX’19 Diş Hekimliği Zirvesini yapıyoruz” dedi.

Zirveyi, diş hekimliğinde başarıyı değil başarıya giden yolu anlayabilmek için birbirinden farklı konseptlerle düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Erdilek, “Diş hekimliğinde düzenlenen kongre, sempozyum gibi bilimsel organizasyonların yanı sıra diş hekimliği bilimini; 35 konuşmacı, 6 uygulamalı kurs ile farklı, genç ve dinamik bir yaklaşımla ele almaya çalışacağız.Apex’19 Diş Hekimliği zirvesinin Fakültemizin 50.kuruluş yılı kutlamaları kapsamında düzenlenmiş olması nedeniyle bu zirvenin farklı bir yeri ve önemi var. Bu özel organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen akademik danışma kurulumuza, topluluk bünyesinde görev yapan öğrencilerime, misafir konuşmacılarımıza, katılım gösteren tüm diş hekimlerimize, meslektaş adaylarımız olan diş hekimi öğrencilerine ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Apex’19 Diş Hekimliği Zirvesi, kongre, sempozyum  gibi bilimsel organizasyonların  yanı sıra bilimselliğe farklı, genç ve dinamik bir yaklaşımla diş hekimliğinde başarıyı değil başarıya giden yolu anlayabilmek için birbirinden farklı konseptlerle düzenlendi. Yaklaşık 800 diş hekimi ve diş hekimi adaylarının 35 farklı konuşmacı ve 6 uygulamalı kurs ile buluştuğu zirvede katılımcılar, bilimsel programla deneyimlerini paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir