Rektör Prof. Dr. Budak, “Uluslararası, multidisipliner çalışmaları önemsiyor ve teşvik ediyoruz”

Ege, Karadeniz Teknik ve  Kumamoto üniversitelerinden  “Multidisipliner Çalışmalarda İşbirliği Toplantısı”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Uluslararası, multidisipliner çalışmaları önemsiyor ve teşvik ediyoruz”

 Mert Akçalı

Ege Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Japonya’nın Kumamoto Üniversitesi akademik işbirliğinde yapılan “Multidisipliner Çalışmalarda Ortak Toplantı” EÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde gerçekleştirildi.

Programa, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa, Doç. Dr. Safiye Emirdağ Öztürk, Prof. Dr. İsmail Türkan, Prof. Dr. Jale Yanık, Prof. Dr. Nalan Kabay, KTÜ Eczacılık Bölümü’nden Prof. Dr. Nurettin Yaylı, Japonya Kumamoto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikako Fujita, Prof. Dr. Masami Otsuka, akademisyenler ve öğrenciler katıldı

Etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Kumamoto Üniversitesi bir araştırma üniversitesi. Ege Üniversitesi olarak bizim amacımız da araştırma üniversitesi olmak. Ege Üniversitesi olarak bu program; hem üniversitemiz hem de öğrencilerimiz açısından yeni ufuklar açması, yeni vizyonlar ortaya koyması, yeni işbirliklerini geliştirmesi ve yeni projeler geliştirilmesi bakımından önemsiyoruz. O nedenle de hocalarımıza maddi imkânlarımız doğrultusunda elimizden gelen proje bazlı destekleri veriyoruz. Tabi ayrıca Ege Üniversitesi Türkiye’deki 206 üniversite içerisinde TÜBİTAK’a en fazla proje yapan üniversite. Programın verimli olması diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa, “Program süresince size farklı araştırmalara ve başarılı çalışmalara imza atan değerli hocalarımızın uzmanlık alanlarında yapmış oldukları çalışmaları içeren bir program izleyeceksiniz. Umarım bu multidisipliner bilimsel toplantı siz değerli katılımcılarımızda yeni fikirlerin çıkmasında bir ışık yakacaktır” diye konuştu.

Uluslararası ve multidisipliner çalışma niteliğinde olan etkinliğin editörü Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Safiye Emirdağ Öztürk ise  “Bu programla hedefledik ki değerli hocalarımızın deneyimlerini bizlerle paylaşmasıyla öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası bilimsel yaklaşımlarında farklı bakış açıları katmak ve bir ışık olmak” dedi.

Programın devamında Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Türkan, Doç. Dr. Safiye Emirdağ Öztürk, Prof. Dr. Jale Yanık, Prof. Dr. Nalan Kabay, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurettin Yaylı ve Kumamoto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikako Fujita ve Prof. Dr. Masami Otsuka sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlikte Prof. Dr. Yaşa, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve  Doç. Dr. Safiye Emirdağ Öztürk’e günün anısına plaket taktim etti. Etkinlikte, Biyoorganik Tıbbi Kimya alanında; “İlaç Çekirdek Yapısının Stratejik Tasarımı”, “Biyolojik Bilimlerde Son Gelişmeler ve Bilimsel İşbirliğinin Önemi”, “Doğal Bileşikler ve Jipogenin Aktivite İlişkisi”, “Atıklardan Biyoyakıtlar: Ege Üniversitesi ve Okayama Üniversitesi IRSES Projesi”, “HIV ve İnsan: Viral Evrim Taktikleri ve HIV Yok Etme Stratejisi, “Benzoin Bileşikleri”, Ege Üniversitesi ve Japonya Kumamoto Üniversitesi Arasında 20 Yıllık Bilimsel İlişki ve Deneyimler” başlıklarında sunumlar yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir