Cerrahi hemşireler NEVÜ’de bir araya geldi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hemşireliği Anabilim Dalı ve Nevşehir Devlet Hastanesi işbirliği ile “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Cerrahi Hemşireliği  Sempozyumu” gerçekleştirildi.

“Herkes İçin Güvenlik” temalı sempozyumda “Ameliyathanede Hasta Güvenliği”, “Çalışan Güvenliği”, “Çevre Güvenliği” ve “Enteral Beslenme” konuları ele alındı. Sempozyumda Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Meryem Yavuz van Gıersbergen, Dr. Öğretim Üyesi Yelda Can Dönmez, Dr. Öğretim Üyesi Eda Dolgun ve Dr. Öğretim Üyesi Esma Özşaker tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyuma; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Şal, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Ege Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Sütçü İmam Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Bozok Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi’nden alanlarında uzman konuşmacılar ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Yavuz van Gıersbergen “Ameliyathanede Hasta Güvenliği” panelinin oturum başkanlığını üstlendi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Eda Dolgun “Kimyasal Madde Dolgunluğu”, Dr. Öğretim Üyesi Yelda Can Dönmez, “Ameliyathanede Çevre Güvenliği”, Dr. Öğretim Üyesi Esma Özşaker ise “Elektrocerrahi güvenliği” konusunda sunum yaptılar.