Ege Üniversitesi’nde “Bozkır Esintisi” dinletisi

“Bazen söz bazen saz’’

Muhammet H. LORD – Mümine Alçiçek – Bahadır Düzel

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda  “Bozkır Esintisi” dinletisi gerçekleştirildi.

 Danışmanlığını Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Zeynel Demir’in yaptığı dinletide, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri Mahsun Akmeşe, Burak Gülcan ve Şeref Uz sahne aldı.

Etkinlik; Mahsun Akmeşe, Burak Gülcan ve Şeref Uz’un Kırşehir’de yaptıkları Türk Halk Müziği alan araştırması konulu belgeselin gösterimi ile başladı. Kırşehirli Aşık Ali Başaran’ın da katıldığı dinleti türkülerle devam etti. Kısa bir konuşma da yapan Ali Başaran müziğe nasıl başladığını anlatarak, “Eskiden müzik okullarda öğrenilmiyordu. Babam dedi ki ‘Bazen saz bazen söz. Seni okula gönderirim, perişan ederim, süründürürüm. Bu davulu zurnayı işte böyle öğreneceksin’ dedi. Babam beni okula gönderip perişan eder diye korktum on tane enstrüman öğrendim’’ diye konuştu.

Dinleti, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hakan Cevher’in programı tertip edenlere “Teşekkür Belgesi” vermesiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir