Ege’de “Plastik Pipet Farkındalığı”
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi 2’nci sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında plastik pipet kullanımını azaltmak için kolları sıvadı.
Plastiğin doğaya verdiği zararları ve projelerinin kapsamı ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Filiz Tepe, Ege Üniversitesi’nde plastik pipetin kaldırılmasına öncülük etmek istediklerini belirterek, “Dünyanın kara ve denizlerindeki plastik atıkları her geçen gün artıyor ve geleceğimizi tehdit ediyor. Her yıl denizleri karışan plastik miktarı 8 milyon ton olup, bu atıkların büyük bölümü yüzlerce yıl çözülmeden doğada kalıyor. Plastik pipetler ise bu atık yığınının önemli bir kısmını oluşturuyor. Günlük hayatta çoğunlukla keyfi olarak kullandığımız plastik pipetlerin tüketiminin azaltılması için bu konuda farkındalığın artırılması gerekiyor” dedi.
Projenin amacının gereksiz pipet kullanımının azaltılması olduğunu vurgulayan Tepe, “Oluşturulan farkındalık, dünyamızı tehdit eden plastik atık sorununa olumlu katkı sağlayacak” diye konuştu.
Projede kapsamında Nisan ve Mayıs ayı süresince bir dizi faaliyetler planladıklarını ifade eden Tepe, “Bu faaliyetlerin merkezinde ise Nisan ayı süresince fakülte kantinlerinden plastik pipetlerin kaldırılması yer alıyor. Bu amaçla ‘Gereksizce Kullanma’ mesajı ile plastik pipetlerin aslında çoğunlukla keyfi bir tüketim kalemi olduğunu vurgulayacağız. Ancak hem projemize dikkat çekmek hem de ihtiyaç halinde kullanmak üzere kantinlerimizde plastik pipete alternatif olan bambu, kâğıt, metal ve cam pipetler ile fırın makarna sağlayacağız” dedi.