Dereli, “ Yaptığım gösteri sadece kadını değil toplumun tüm bireylerini temsil ediyor”

“Aralık” EÜ’de sanatseverler ile buluştu

Dereli, “ Yaptığım gösteri sadece kadını değil toplumun tüm bireylerini temsil ediyor”

Seda Ay-İbrahim Şengül

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü işbirliğinde, İsveç Enstitüsü’nün desteklediği “Kimlik ve Toplumsal Cinsiyet” konularına odaklanan “İMA/IMPLICATION” projesi kapsamında “Aralık” isimli enstalasyon sanatseverler ile buluştu.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Galerisinde gerçekleştirilen etkinlikte Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencisi Barış Dereli, “Toplumsal Cinsiyet” konulu enstalasyonu sergiledi. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Sergide yer alan ve eldivenlerden oluşan mağaranın toplumsal baskıyı temsil ettiğini söyleyen Dereli, “Serginin isminin ‘Aralık’ olmasının bir nedeni de bu mağara fikri, çünkü bu mağara aralığından dışarı çıkabilirsiniz ya da mağara sizi içine de çekebilir” dedi. Toplumun dayattığı önyargı ve eleştirilere kendi sergilediği karakterle karşı duran  Dereli “Yaptığım gösteri sadece kadını değil, toplumun tüm bireylerini ayrım olmadan temsil ediyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir