Akgün, “İyi bir fotoğrafçı planlı olmalı ve kriz yönetebilmeli”

EÜ’de “Portre ve Performans Sanatı Üzerine” söyleşi

 Akgün, “İyi bir fotoğrafçı planlı olmalı ve kriz yönetebilmeli”

Rojin Dündar

 Fotoğraf Sanatçısı Muhsin Akgün, Egeli genç iletişimcilerle bir araya geldi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Fotoğraf Sanatçısı Muhsin Akgün’ün katılımıyla “Portre ve Performans Üzerine” adlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinliğe Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yiğit Açık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Gençlere fotoğraf sanatı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Akgün, “İyi bir fotoğrafçı planlı olmalı ve kriz yönetebilmeli” diye konuştu.

Portre ve Performans Sanatçısı Muhsin Akgün,  kısıtlı imkanlarla başladığı fotoğraf yolculuğunda bugünlere geliş öyküsüyle genç iletişimcileri motive etti.  Fotoğrafçılığın uzun bir serüven olduğunu belirten Akgün, bu sanatın kuramsal bilgiden çok; pratik yaparak, deneme yanılma yoluyla öğrenilecek bir iş olduğunun altını çizdi.

Etkinlikte kendi çektiği fotoğraflardan örnekler göstererek bu fotoğrafların ortaya çıkış hikâyelerini anlatan Akgün, “Fotoğrafçılık size para kazandırmanın yanında birçok avantaj sağlıyor. Örneğin kimsenin giremeyeceği yerlere siz fotoğrafçı kimliğiniz ile kolaylıkla girebiliyor, çok farklı meslek kolundan insanla tanışabiliyorsunuz” diye konuştu.

Akgün, “Fotoğrafçının çalışma alanları ve çalışma yerleri farklılık gösterebilir. Bazen çok konforlu bir yerde fotoğraf çekerken bazen konser gibi gürültülü bir ortamda, bazen sokakta,  bazen de stüdyoda farklı şartlar ve farklı ortamlarda çekim yapmak durumunda kalabilirsiniz. İyi bir fotoğrafçı, planlı olmalı ve kriz yönetebilmeli” dedi.

Etkinlikte Nikon Türkiye Eğitim Müdürü Erdem Aydın,  fotoğraf ve fotoğraf makinaları ile teknik bilgiler verdi. Etkinlik sonunda EGEMM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yiğit Açık, konuşmacılara teşekkür etti.

Sanat dünyasının önde gelen sanatçılarının portre ve sahne performanslarını fotoğraflayan sanatçı Muhsin Akgün, televizyon ve sinema alanında çok sayıda başarılı çalışmaya imza attı. “Moda’nın Yüzü” başlıklı fotoğraf sergisi Ekim 2009’da İstanbul’da ve Mart 2010’da Paris’te, “30: İstanbul Film Festivali’nin 30 Yılından 20 Yönetmen” başlıklı sergisi 2011 yılında İstanbul’da sergilendi.  Muhsin Akgün’ün Ekim 2010 tarihinde “Söz ve Müzik: İstanbul”, 2011 yılında da “30: İstanbul Film Festivali’nin 30 Yılından 20 Yönetmen” isimli fotoğraf kitapları yayınlandı. Ulusal ve uluslararası birçok saygın yayın kuruluşuna fotoğraflarıyla hayat veren sanatçı, halen prestijli birçok marka ve firma ile sanat çalışmalarına devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir