Rektör Budak, 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart, her yıl tıp bayramı olarak kutlanıyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Budak mesajında “Hekimbaşı Mustafa Behçeti’min önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğu 14 Mart 1827 tarihi Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmiştir. Mesleklerini büyük bir özveriyle yerine getiren hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, kendilerine meslek yaşantılarında başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Budak, sosyal medya hesaplarından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarından oluşan bir video yayınladı. Rektör Prof. Dr. Budak paylaştığı videoda  “Sağlığımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir