Ege’de “Dâhilerin Gözünden Bilim ve Teknoloji”

İZMİR(Ege Ajans)- Üstün yetenekli öğrencilerin teknoloji ve mühendislik uygulamaları konularında eğitim görmeleri için Bornova Anadolu Lisesi, Ege Üniversitesi, ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde TÜBİTAK 4004 projesi yapıldı.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve  Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında “Dâhilerin Gözünden Bilim ve Teknoloji” isimli projenin uygulama derslerine ev sahipliği yaptı.

Otuz öğrencinin katıldığı eğitimin içeriğinde, Programlamaya Giriş, Bilgisayar Oyunları ve Yapay Öğrenme, Arduino İle Robot Geliştirmeye Giriş, Bilgisayarla Görü Tanılama,  Nükleer  ve Medikal Fizik, Teknoloji Destekli Geometri ve Tasarım, Çizge Kuramı ve Oyun Teorisi konuları ile ilgili uygulamalar, atölye ve laboratuvar çalışmaları yapılıyor.

Bu proje ile yapılan uygulamalarla öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doyuma ulaştığı bir eğitim ortamının sağlanması ve bilimsel çalışmalara olan merakın arttırılması amaçlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir