Kültürpark Tenis Kulübü’nden Egeli akademisyene anlamlı ödül

Ahsen Demircioğlu- Saygın Büyüktüzün

  Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan,  Kültürpark Tenis Kulübü’nün (KTK) Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak verdiği 9. Geleneksel “İzmir’den Topluma Uzanan 5 Kadın Eli” ödülüne layık görüldü.

Ödül aldığı için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Prof. Dr. Öndoğan, Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun Türkiye’de moda ve tasarım alanında kurulan ilk yüksekokul olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Öndoğan, “Özel sektörle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu işbirlikleri içerisinde İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından kabul edilen büyük bir projemiz de var. Hem bu okulu kurma yolundaki gayretlerim hem de İzmir’deki kadın ağırlıklı nüfusun eğitilerek bu bölgede yoğun olan hazır giyim, moda, gelinlik, abiye sektörlerinde istihdamlarının önünü açma yönündeki çalışmalarımdan dolayı bu ödüle layık görüldüm” dedi.

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak bu kapsamdaki çalışmaları artırarak sürdüreceklerini söyleyen Öndoğan, “İzmir Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Genç Moda Tasarımcıları İzmir’i Modanın Başkenti Yapıyor’ projemizde bu sefer biraz daha genç bir yaş aralığındaki hedef kitleyi proje kapsamında eğiteceğiz. Yaklaşık 60 kişiyi eğiterek hazır giyim alanında çeşitli bölümlerde çalışabilir ve ticari koleksiyon hazırlayan bir ekiple işbirliği içerisinde üretim sürecine katılabilir bir hale getirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir