“Türkiye’ye İlham Veren 100 Kadın” arasında Egeli akademisyen

Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Huriye Göncüoğlu Bodur yürüttüğü “Türkiye’nin Kadın Balıkçıları” ve diğer projeleriyle; Türkiye basınında önemli bir yere sahip olan Platin Dergisinin yayınladığı “Türkiye’ye İlham Veren 100 Kadın” arasında yer aldı. Egeli akademisyenlerin çalışmalarıyla birçok alanda dikkat çektiğini belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Huriye hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

EÜ Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Avlama Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Huriye Göncüoğlu Bodur, “Türkiye’nin Kadın Balıkçıları” projesiyle kadın ve erkeğin eşit olarak yer aldığı, eşit haklara sahip bir balıkçılık sektörü hayaliyle çıktığı yolda adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Alanında önemli çalışmalar yürüten Dr. Göncüoğlu Bodur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mart sayısında “Kadın” temasını işleyen Platin Dergisi’nin yayınladığı listede “Türkiye’ye İlham Veren 100 Kadın” arasında yer aldı. Türk ekonomi basınında önemli bir yere sahip aylık ekonomi ve iş dünyası dergisinin hazırladığı listeye giren Dr. Göncüoğlu, daha önce de Ashoka Vakfı tarafından “Uluslararası Sosyal Girişimcilik” ödülünü almıştı.

Rektör Budak tebrik etti

Yaklaşık 16 bin balıkçıyla devam eden projesiyle Türkiye’de bir ilke imza atan Dr. Göncüoğlu’nu tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hocalarımız, projeleriyle birçok alanda dikkat çekiyor. Başarılı çalışmalar yapan değerli akademisyenlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Ayrıca, Huriye hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Çalışmalarıyla Türkiye’nin en büyük balıkçılık kooperatifinde kadın balıkçıların temsil edildiği özel bir komitenin kurulmasını sağladığını hatırlatan Dr. Göncüoğlu, “Kadınlarımızı, var oldukları balıkçılık sektöründe görünür kılmak için yoğun çaba harcadık ve çalışmalarımız sürüyor. Desteklerini esirgemeyen Rektörümüze, üniversitemize ve fakültemize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir