Özel çocuklar tohum ekmeyi öğreniyor

Ege’den örnek proje

Ege Üniversitesi (EÜ), İŞKUR ve Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde geliştirilen “Biz Bunu Yaparız” adlı projeyle zihinsel engelli 10 özel çocuğa EÜ Ziraat Fakültesi uygulama alanlarında tohum ekme ve fiden dikme gibi eğitimler veriliyor. Etkinliğe katılan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde, toplumsal sorumluluk anlamında örnek bir proje. Çocuklarımız, meslek kazanmaları anlamında önemli bilgiler ediniyor. Projede emeği olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) ve Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği, zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri için örnek bir projeye imza attı. Üç kurumun işbirliğinde geliştirilen “Biz Bunu Yaparız” adlı proje kapsamında, zihinsel engelli 10 çocuğa, EÜ Ziraat Fakültesi uygulama alanlarında alanında uzmanlar tarafından eğitimler veriliyor. Etkinlikte özel çocuklar, aileleri ve proje paydaşlarıyla bir araya gelen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sosyal sorumluluk anlamında örnek bir projenin hayata geçirildiğine dikkat çekti. Çocukların meslek edinmeleri için önemli bilgiler edindiğini söyleyen Rektör Budak, “Çocuklarımız, Bahçe Bitkileri Bölümünde tohum nasıl ekilir, fidan nasıl dikilir gibi bilgiler alıyor. Ayrıca meslek edinmeleri için gerekli bilgiler kendileriyle paylaşılıyor. Böylece çocuklarımız, özel sektör ve kamuda istihdam edilebilecek. Ege Üniversitesi olarak hocalarımızın desteğiyle toluma katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin, çocuklarımıza, topluma ve İzmir’imize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

ÜRETİME KATILABİLİRLER

Dernek Başkanı Tülin Topuzoğlu, projeyle özel bireylerin üretken olabileceklerini topluma gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Topuzoğlu, “Ege Üniversitesi ve İŞKUR ortaklığında bu projeyi geliştirdik. Ege Üniversitesiyle daha önce de projelerimiz oldu, 10 çocuğumuzla buradayız. Bu çocuklarımızın hepsi özel iş eğitim okulu mezunu, rehber öğretmenlerinin önerileriyle buradalar ve her biri işgücü piyasasına dahil olabilecek kapasitede. Çocuklarımız üretken olabilirler. Açık alan rehabilitasyonlarına da olumlu etki ediyor” dedi.

 

   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir