EGESEM yeni döneme yeni projeleri ile hazır

Aşkın Oben Akdoğan- Doğay Eser Akın-Fatma Alayıldız

Ege Üniversitesinin toplumla buluşmasının en sık yaşandığı birimlerinden olan Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) yeni akademik yılda düzenlenecek eğitimler ile ilgili bir toplantı düzenledi.

EÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı ve EGESEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, Mühendsilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü ve EGESEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fırat Sarsar, EGESEM Yönetim Kurulu Üyeleri ve EGESEM bünyesinde eğitim veren akademisyenler katıldı.

Toplantıda, Merkez Müdürü Doç. Dr. Karadağ, geçen dönemdeki eğitim programlarını değerlendirirken yeni dönem eğitim programları hakkında bilgiler verdi.

EGESEM’in bugünlere gelmesinde emeği geçenlere, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak başta olmak üzere Ege Üniversitesi üst yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Doç. Dr. Karadağ; Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesinin bölgeye ve ülkeye yönelik hizmetlerini hep desteklediğini, bu kapsamda da EGESEM’e çok büyük önem verdiğini söyledi.

  EURODESK YENİ DÖNEMDE TEKRAR YAPILANIYOR”

EGESEM ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Karadağ, “EGESEM, ana kaynağını Ege Üniversitesinin kendi öğretim üyelerinden ve onların akademik birikimlerinden alan bir merkezdir. Merkezimiz, bireysel ve toplumsal kalkınmaya hizmet veren eğitim kalemleri ve Avrupa Gençlik çalışmalarını yönettiğimiz Eurodesk temas noktası olarak faaliyet gösteriyor. Bu dönemde Eurodesk temas noktası daha aktif ve daha çok öğrenci katılımlı olacak. Eurodesk temas noktası olarak Avrupa Birliği fırsatlarına dâhil olabilmeleri ve üniversitemizi temsil edilmeleri bakımından öğrencilerimizin arkalarındayız”” dedi.

Sertifika eğitimlerini geliştirmek ve artırmak istediklerini belirten Doç. Dr. Karadağ, “Gelecek öneri ve talepler doğrultusunda çalışmalar planlayacağız. Sağlık, sanayi ve eğitim gibi alanlarda ‘sektöre özel’ eğitim hazırlıkları yapıyoruz. Süreçlerin her birini yönetim kurulu ile tartışarak ve birlikte karar vererek sürdürüyoruz” diye konuştu.

“EGESEM YENİ DÖNEMDE TÜRKİYE’YE AÇILIYOR”

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi(UZEM) ile ortak çalışmalarının olduğunu söyleyen Doç. Dr. Karadağ, “ UZEM ile yapılan protokol kapsamında; hocalarımızın önerdiği eğitimleri ‘uzaktan eğitim’ kanalıyla daha geniş kitlelere açabilecek altyapıyı hazırlıyoruz. Herkesin ilgi alanına uygun eğitimleri barındıran bir merkeziz” dedi.

Geçmiş dönem faaliyetlerini değerlendiren Doç. Dr. Karadağ, “Geçtiğimiz yıl her on beş günde bir Atatürk Kültür Merkezinin tiyatro salonunda bizden talep edilen ana başlıkları dikkate alarak “Halk Konferansları” düzenledik. Bu yıl içinde de bir plan oluşturduk ve ilk konferansımız 30 Ekim’de ‘Atatürk ve Tarım’ konusunda olacak” dedi.

Toplantı sonunda EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, EGESEM eğiticilerine “Teşekkür Belgesi” verdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir