Ege Üniversitesi “Kadınlar Günü”nü Özel Konserle Kutladı

Seher Dilmaç Meriç, sevilen türkü “Haydar Haydar”ı Rektör Prof. Dr. Budak ile birlikte seslendirdi

Yunus Uyar

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri” gerçekleştirildi.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak herkes tarafından çok sevilen halk türküsü  “Haydar Haydar”ı Seher Dilmaç Meriç ile birlikte seslendirdi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen konserde EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Seher Dilmaç Meriç sahne aldı. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Vekili Prof. Dr. M. Hakan Cevher, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Seher Dilmaç Meriç, “New York kentindeki bir dokuma fabrikasından çıkan çığlık sesleri, kısa sürede kadının varlığının duyulmasına neden olacak ve bu çığlığı, tüm dünya, 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edecekti. Yurdumuzda ise bu ses 1921’li yıllarda Ankara’daki bir bağ evinde toplanan kadınlarca, sessizce fısıldanacaktı. 90’lı yıllardan bugüne kimi zaman sessiz, kimi zaman çığlıklarla sesini duyurmaya çalışan kadın, bugünü bir aracı olarak görecek ve sorunlarının bugünün vesilesiyle çözülmek üzere tüm dünyaya haykıracaktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlama etkinliğine hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle konsere başladı.

Konserde, Derman Kâr Eylemez, İncecikten Bir Kar Yağar, Kış Olup Uçsam Sevgilimin Diyarına, Ah O Gönül Hırsızı, O Güzel Başını Göğsüme Koysam, Gece Kirpikli Kadın, Günaydınım, Ne O Bensiz Edebilir, Ne Temelli Gidebilir, Kaçsam Bırakıp Senden Uzak Yollara Gitsem, Bahar Gelmiş Neyleyim, Aşk Bu Değil Yapma Güzel eserleri seslendirildi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın konseri biraz daha uzatmasını istemesi üzerine Seher Dilmaç Meriç, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. M. Hakan Cevher’i sahneye davet etti. Hep birlikte “Haydar Haydar” eserini seslendirdiler.

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Seher Dilmaç Meriç’e “Teşekkür Plaketi”  verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir