“Kadının önündeki engeli kadınlar kaldırmalı”

Furkan İçen – Seray Açar

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Demir Çeneli Kadınlar” film gösterimi ve söyleşisi gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şule Sevinç Kişi’nin moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Aklımıza gelebilecek her şeyin kadın unsuruyla açıklanabileceğine değinen Dr. Şule Sevinç Kişi, “Kadının önündeki engeli kadınlar kaldırmalıdır” diye konuştu.

Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlatan Dr. Kişi, kadının diğer haklarının yanında siyasi haklarını dünyadan ve Türkiye’den örneklerle anlattı. Atatürk’ün, kadın erkek eşitliğini de vurgulayan Kişi, “Kadının en büyük vazifesi analıktır” dedi. Etkinliğin devamında katılımcılara “Demir Çeneli Kadınlar” filmi izletildi.