İzsiz cerrahi yöntemi ile hastalar mutlu

Ali İhsan Mimtaş

İZMİR(Ege Ajans)- İzsiz endoskopik cerrahi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalında başarı ile uygulanıyor.

EÜ Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yeniel’in uygulamaya başladığı yeni yöntem ile ameliyatlar kesi izi olmadan gerçekleştiriliyor.  Hastalara estetik açıdan avantajlar sağlayan yöntemin bir diğer avantajı ise hastanede yatış süresini azaltması.

İzsiz Endoskopik Cerrahi konusunda bilgi veren Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yeniel, hastaların günümüzde başarılı bir ameliyat kadar kozmetik sonuçlara da önem verdiğini söyledi. Hastaların ameliyatın detayları kadar kesinin ne şekilde olacağını ve ameliyat izinin detaylarını sorduğunu ifade eden Doç. Dr. Yeniel ‘‘Yakın zamanda klinik pratiğimize eklediğimiz vajinal endoskopik cerrahiler tamamen vajinal yoldan veya başka bir deyişle vajinal boşluğu kullanarak gerçekleştiriliyor. Laparoskopik cerrahinin minimal invaziv etkinliği daha da belirgin hale gelmiş oluyor. Ameliyat sonrasında hastanın karnında ya da görünür herhangi bir yerinde iz kalmıyor. Bunun dışında ameliyat için hastanın karın duvarındaki yapılara dokunulmaması hastanın cerrahi sonrası toparlanması ve günlük hayata dönüşünü oldukça hızlandırıyor’’ dedi.

 “Hastalar daha az ağrı hissediyor”

Kapalı (laparoskopik) ameliyatlarda karın duvarında 3 veya 4 adet karına giriş deliği oluştuğunu belirten Doç. Dr. Yeniel, ‘‘ Uzm. Dr. Gökay Özçeltik ile birlikte uyguladığımız yeni yöntemle vajinaya yaptığımız tek bir kesiden operasyonu gerçekleştirebiliyoruz. Bu alan karın duvarına kıyasla gerek daha ağrısız olması gerek daha az gerilime maruz kalması nedeniyle hastaya iyileşme sürecinde belirgin konfor sağlıyor. Kadınlarda idrar kaçırma ve genital organ sarkmaları ile ilgili olarak patent başvurusu da yaptığımız tekniklerimizi bu yeni tekniğe uyarlamayı planlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir