Hem yazdılar hem oynadılar hem de yönettiler

Efecan Sezgin-Dilara Arısan

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde senaryolarını öğrencilerin yazdığı,  oynadığı ve yönettiği kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirildi.

 EÜ Hemşirelik Fakültesi’nde;  üçüncü sınıf öğrencilerinin “Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği” konularını pekiştirmek amacıyla öğretim elemanları danışmanlığında öğrencilerin senaryolarını yazdığı, oynadığı ve yönettiği kısa filmler gösterildi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, “Esas amacımız ruh sağlığı sorunlu bireylerin stigmasını önlemek ve bu bağlamda onlarla empati kurarak topluma kazanımlarını sağlamak” diye konuştu.

 Dekan Prof. Dr. Ayşegül Bilge koordinatörlüğünde düzenlenen atölyedeHemşirelik Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin “Ruh Sağlığı ve Psikiyatri” alanında bilgilerinin pekişmesi maksadıyla hayata geçirildi. Temel hedefi hemşirelik öğrencilerinin iletişim becerilerinin gelişmesi olan proje, her biri yaklaşık 10 kişiden oluşan toplam 14 grubun katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin kendi yazıp, yönettiği ve oynadığı 14 kısa film, yaklaşık bir haftada hazırlandı. Hazırlanan filmler, festival tadında bir gösterimle Hemşirelik Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

Temaları genel olarak şizofreni, anksiyete bozukluğu ve obsesif kompulsif bozukluk olan  filmler, yine hemşirelik öğrencileri tarafından oylandı. Yapılan oylama sonucu sırasıyla ilk üçe giren “Anoreksiya”, “Ben Aslında Yokum” ve “Insgiht” adlı filmlerini yazan, yöneten ve oynayan öğrencilere ödülleri Dekan Prof. Dr. Ayşegül Bilge tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir