“Altın Başlangıç, Altın Devam”

Ege’de “Anne Sütü ve Emzirme Sempozyumu” düzenlenecek

“Altın Başlangıç, Altın Devam”

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ananbilim Dalı tarafından 4 Ekim 2018 Perşembe tarihinde “Anne Sütü ve Emzirme Sempozyumu” düzenlenecek. Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleşecek olan sempozyumun ana sloganı ise “Altın Başlangıç, Altın Devam olarak belirlendi.

         Emzirmenin anne-bebek ilişkisinin yanı sıra ülke ekonomisine de katkılarının olduğunu belirten Sempozyum Başkanı ve EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Kültürsay, “Sağlık çalışanlarının en önemli görevi, ilk adımın anne sütüyle atılabileceğini ve sürdürülebileceğini bilerek emzirme konusunda anne ve bebeğe destek olmaktır. Ülkemizde hala ilk 6 ay sadece anne sütü ve iki yaşına kadar tamamlayıcı besinlerle beraber anne sütü kullanımı oranları oldukça düşük.  Bu sempozyumda ana temamız gebelik ve laktasyon döneminde emzirme danışmanlığı ve anne sütünün desteklenmesi olacaktır” diye konuştu.

         Alanlarında uzman hekimlerin katılacağı sempozyumda; Türkiye’de emzirme verileri ve sorunları, emzirmenin anne ve bebek sağlığı açısından önemi, riskli bebeklerde emzirmenin desteklenmesi, emzirmenin başlatılmasında ebenin rolü, emzirmenin sürdürülmesinde hemşirenin rolü, emziren annenin beslenmesi, emziren annenin bakımı gibi konular tartışılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir