Ege’de Tarım Bayramı Bakan Pakdemirli’nin katılımıyla kutlanacak

Türkiye’de  Tarım Eğitiminin 173. Yıldönümü EÜ’de bir dizi etkinlikle kutlanacak

Ege’de Tarım Bayramı Bakan Pakdemirli’nin katılımıyla kutlanacak

 Mekteb-i Zirai Şahane’nin 10 Ocak 1846 tarihinde kurulması ile başlayan Türkiye’de  tarım eğitiminin 173. yıldönümü dolayısı ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliğe Bakan Pakdemirli’in yanı sıra EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katılacak.

EÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda yapılacak olan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fakülte Tanıtım Filminin izlenmesi ile başlayacak. Bakan Dr. Pakdemirli, Rektör Prof. Dr. Budak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum ve Üniversite Öğrenci Temsilcisi Mehmet Tok’un yapacağı açılış konuşmalarının ardından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yapacağı “Tarım’da Ege’nin 2023 Vizyonu” konulu panelde;  Dekan Prof. Dr. Nedim Koşum ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel; “Hayvancılık Vizyonu”, Toprak Bilimi ve Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kurucu; “Havza Bazlı Planlama”, Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli; “Sürdürülebilir ve Rekabetçi Tarım”, Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Adanacıoğlu ve İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Çalışkan; “Pazarlama ve Markalaşma” başlıklarında sunumlarını yapacaklar.

Etkinlik, düzenlenecek olan “Ege Üniversitesi Ulusal Kesintisiz Tarımsal Üretim Projeleri” çalıştayının ardından sona erecek.

Rektör Budak’tan Tarım Bayramı Mesajı

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tarım Haftası ve tarım Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Mekteb-i Zirai Şahane’den bugüne tarımdaki inovasyon, kalkınma tarımsal eğitim ve öğretimin sayesindedir. Tarım eğitim ve öğretiminin 173. yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir