Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu vatan için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz”

İzmir’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Yapıldı

Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu vatan için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz”

İZMİR(Ege Ajans)- Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü nedeniyle İzmir’de anma programı düzenlendi. İzmir Valiliği himayesinde Ege Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üniversitelerin Üst Yönetimleri, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan anma programının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde O’nu anmak üzere bir aradayız. Sözlerime başlarken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 80. yılında; bizlere miras bıraktığı bütün değerler için saygı ve minnet ile yad ediyorum. Bizler; Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek gelecek nesillere emanet ettiği bu vatan için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın derin bir saygı ile andığı yol gösterici bir lider olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Azmi, çalışkanlığı, askeri ve siyasi dehasıyla nice imparatorlukları dize getiren büyük lider Atatürk, fikirleri ve ileri görüşlülüğü ile gelecek nesillere yön vermekte ve örnek teşkil etmektedir. 10 Kasım, bizler için sadece bir matem günü değildir, olmamalıdır. Atatürk’ü anarken aynı zamanda onu anlamak, fikri mirasını gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’ diyen Atatürk, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın yegâne yolu olarak ilim ve fenni göstermiştir. Tam da bu sebepten dolayı ilim ve fennin yuvası olan eğitim kurumlarına yani bizlere büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bizler, bu sorumluluğun bilincinde olarak, yetiştirmekle yükümlü olduğumuz gelecek nesillerimize bilimin rehberliğinde yol gösterip, O’nun fikirleri ışığında ülkemizi ileriye taşıyacak bilim insanlarını Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırmak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Türk milletinin bağımsızlığının mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 80. sene-i devriyesinde büyük bir saygı, özlem ve minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin bekası uğruna kanlarını dökmüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen anma törenimize iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyor, tüm konuklarımızı en içten duygularımla selamlıyorum” dedi.

Programda, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından hazırlanan “Sarı Zeybek” Danslı Anlatım ile söz ve müziği Aşık Veysel’e ait “Atatürk’e Ağıt” müzik dinletisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) tarafından hazırlanan “Son Sefer” isimli belgesel gösteriminin ardından Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Mert’in verdiği “Lider Atatürk” konulu konferans ile sona erdi.

Ayrıca program kapsamında Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hazırladığı “Atatürk’ün Vefat ve Anıtkabir’e Nakli” isimli fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluştu.

« 3 arasında 11 »

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir