EÜ İletişim Fakültesinde “Uluslararası Karma Fotoğraf Sergi’’

Oğuzhan Özen-Ömer Keskin

Ege Üniversitesinde İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (EFSA), Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu paydaşlığında “Uluslararası Karma Fotoğraf Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fuaye Alanında Konferans açılışı yapılan etkinliğe Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Gürses, EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yiğit Açık,  EFSA Başkanı ve aynı zamanda EÜ İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet İmançer, Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu Başkanı Tolga Geç ve topluluk öğrencileri katıldı.

Serginin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Ülkemizde böylesi değerli bir uluslararası serginin öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmesi gerçekten mutluluk verici. Fotoğraflar arasında gezerken gurur duydum. Fakültemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Serginin amacına ve sergideki fotoğraflara değinen EFSA Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet İmançer, “Üretilen fotoğrafların kişinin kendisinin evinde hatta bilgisayarında kalmasının çok bir anlamı yok. Fotoğrafın büyük özelliği sizin üretmiş olduğunuz fotoğrafların toplumla paylaşılması ve o fotoğrafların topluma sunulduktan sonra onların kendi kişisel yorumları üzerinden bir hedefin olması gerekiyor. Buradaki fotoğrafların büyük bir çoğunluğu insanların gidip göremedikleri yaşamadıkları bilmedikleri birçok şeylerle ilgili görsel bilgiler var. Önümüzdeki haftalarda serginin devamı olacak. Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nde ki arkadaşların ürettikleri fotoğrafları da bu fuaye alanında sanatseverleri beğenisine sunacağız’’ dedi.

Sergiye herkesi bekledikleri dile getiren Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu Başkanı Tolga Geç ise  “Bizim için çok heyecanlıydı bugün. Gerçekten çok çaba sarf ettik bu sergi için. Başta hocalarımızın ve üyelerimizin sevgili arkadaşlarımızın çok emeği var. Şahane bir sergi olduğunu düşünüyoruz herkesi bekliyoruz” dedi.

“Uluslararası Karma Fotoğraf Sergisi” 30 Aralık 2019 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir