Ege’de müziğin sesi organ bağışı için yükselecek

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleniyor. Ege Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan rock grubu “The Rocktors” organ bağışına dikkat çekmek amacıyla konser verecek.

 Ülkemizde 3-9 Kasım tarihleri arası her yıl “Organ ve Doku Bağışı Haftası” olarak kutlanıyor.  Ege Üniversitesi, organ ve doku bağışına sosyal ve bilimsel etkinliklerin yanı sıra müzik yoluyla da dikkat çekmeyi hedefliyor. Ege Üniversitesi Rocktors grubu, 9 Kasım 2018 Cuma günü saat 18:30’da Kampüs Ana Giriş Kapısında konser verecek. Rock ve Hard Rock türü müzik yapan grup; Bon Jovi, Deep Purple, The Cure, Mor ve Ötesi, Duman, Yüksek Sadakat gibi grupların şarkılarını çalıyor. Ege Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan rock grubu “The Rocktors” bir yandan organ ve doku bağışına dikkat çekerken diğer yandan Egeli gençleri mest edecek.

Hayata bir şans daha vermenin önemli bir yolu da organ nakli.  Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından birisi. Gelişen teknolojiyle birlikte tıp alanında artan imkânlar, organ naklinde de önemli gelişmelere sahne oluyor. Organ ve doku nakli, tedavisi sadece nakil ile mümkün olan organları hasar görmüş hastalara büyük umut ışığı oluyor. Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, organ naklinde dünyanın söz sahibi merkezlerinden birisi. Ege Üniversitesi’nde kazanılmış merkez tecrübesi ve iyi yetişmiş cerrahi kadro sayesinde dünya standartlarında sağ kalım oranlarında organ nakilleri yapılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir