Ege Üniversitesi’nde “Atatürk’ü Anlamak’’ konferansı düzenlendi

Yunus Emre Öksüz – Merve Serbest

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından düzenlenen  “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Ege Meslek Yüksekokulu’nda “Atatürk’ü Anlamak” konulu konferans gerçekleştirildi.  Konferansı, Kocatürk Koleji İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fulya Pulcuoğlu verdi. Ege Meslek Yüksekokulu EGEM Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe  Ege Üniversitesi Kimya Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Funda Gayretoğlu Cevahir, akademisyenler, tarih severler ve öğrenciler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin, ilkelerinin ve anılarının anlatıldığı konferansta Pulcuoğlu, “ Öğrencilerime Atatürk’ün kaç ilkesi var diye sorduğumda daima altı cevabını alıyorum. Ancak Gazi Mustafa Kemal’ in altı ilkesi değil yüzlerce ilkesi var’’ diye konuştu.

Birçok dünya lideri tarafından övgüyle bahsedilen ve sayısız devrime imzasını atan Başkomutan Mus tafa Kemal hakkında bilgiler veren Pulcuoğlu “Keşke okullarda bize bir sürü şey ezberleteceklerine Atatürk’ün ‘Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini kitaplara vermeseydim hiçbir şey yapamazdım’ sözünü zorla öğretselerdi. Aldığı iki kuruştan birini kitaplara yatırdığı için 35 yaşında Tümgeneral, 39 yaşında Meclis Başkanı, 40 yaşında Başkomutan ve Mareşal, 42 yaşında da Cumhurbaşkanı olmuştur. 57 yıllık hayatının yaklaşık 20 yılını cephede geçiren, 50 den fazla devrime bizzat imzasını atan bir lidere sahibiz. Umuyorum ki Türk milleti olarak Atatürk’ü anlayabiliriz. Öldükten sonra bile yüzlerce yıl yaşayabilen bir lidere sahibiz” dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir