Prof. Dr. Budak, “Egeliler gelecek umutlarını bu merkezde arayacak”

Ege Üniversitesi’nden “Başarı ve Kariyer Planlama Merkezi”

Prof. Dr. Budak, “Egeliler gelecek umutlarını bu merkezde arayacak”

Asena Karcıer

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mezunlar Ofisi tarafından hayata geçirilen, Başarı ve Kariyer Planlama Merkezi açıldı.  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’ndeki dersliklerin açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay,  Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Senato Üyeleri, fakülte, yüksekokul ve enstitülerin yöneticileri, akademisyenler, bürokratlar ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına mezun öğrenciler ile iletişimin gerekliliğine vurgu yaparak başlayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Mezun öğrencilerimiz ile iletişimimizin kesilmemesi için mezun kartı uygulamasını başlattık. Daha sonra öğrencilerimizin gelecek umutlarını üniversitemizin içinde araması için Başarı ve Kariyer Planlama Merkezi’ni hayata geçirdik” diye konuştu.

Başarı ve Kariyer Planlama Merkezi’nin önemine değinen Prof. Dr. Budak, “Merkezimiz, üniversiteye yeni gelen öğrencilerimizin 4 yıllık üniversite yaşamını planlamak, kampüsün tüm sosyal imkânlarını sunmak ve mezun öğrencilerimize kariyerlerine yön vermek adına hizmetler sunacak” dedi.

Merkezin öğrencilere moral ve motivasyon sağlamada da yardımcı olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, merkezde gönüllü akademik kadronun seminerler ve eğitimler vereceğini bildirdi.

Ege Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Budak, “Bu denli köklü bir üniversiteye Başarı ve Kariyer Merkezi şarttı. Merkezimiz sayesinde öğrencilerimizi gerektiği konularda yönlendirebileceğiz” ifadelerine ek olarak merkeze katkı koyan herkese teşekkür etti.  

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak konuşmasının ardından, Başarı ve Kariyer Merkezi’nde gönüllü eğitmenlik yapacak olan akademik personele teşekkür sertifikalarını verdi.

Sertifika töreninin ardından Başarı ve Kariyer Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr.  Budak, merkezin eğitim sınıflarını dolaşarak, öğrencilerle birlikte ilk derse girdi.

Başarı ve Kariyer Planlama Merkezi’nin “Hayatla Dans Etme Becerisi” konulu açılış dersini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müjde Ker Dinçer verdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir