“Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Etkinliği”

Özgür Cem Boynueğri

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle   “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Etkinliği” gerçekleştirildi.

 EÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler yoğun  katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan Araştırma Görevlisi Cem Soylu, fiziksel olarak dayanıklı olan canlıların psikolojik olarak da kendilerini zor koşullara adapte edebildiğini söyledi.

Doğada dayanıklılığın baskı uygulandığında dağılmamak, özelliklerini korumak ve varlığını sürdürmek olarak tanımlandığını anlatan Arş. Gör. Soylu, “Var olan dayanıklılık potansiyeli arttırılabilir mi? Zayıf yanlarınızı tespit etmek ve doldurmaya çalışmak, bilgiyi arttırmak hayati önem taşıyor. Olabildiğince çok bilgiyi beynimize doldurmanın psikolojik dayanıklılığı arttırdığını söyleyebiliriz. Çevremizle oldukça iyi ilişkiler kurmak da psikolojik dayanıklılığı arttıran unsurlardan bir tanesi. Yakın arkadaş, aile desteği kişinin ayakta kalabilmesi açısından çok önemli. Pes etmeden planlı bir şekilde hareket etmek gerekiyor” diye konuştu.

Dünyaca ünlü bir alışveriş sitesinin kurucusunun sözlerini aktaran Arş. Gör. Soylu “Pes etmeyin, bugün zor, yarın daha da kötü olacak. Ama sonraki gün aydınlık sizi bekliyor olacak. Pes  etmemek ve değişimin hayatın kendisi olduğunu kabul etmek son derece önemli. Olumsuz olan değişikliklere de fırsat vermek ve belki de o krizleri fırsata çevirmek psikolojik dayanıklılığınızı arttırabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir