Ege kendi ekmeğini üretiyor

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesindeki ekmekçilik pilot tesisinde akademisyenlerin denetim ve katkılarıyla değişik boy ve ebatlarda günlük 12 bin ekmek üretiliyor. En sağlıklı koşullarda üretilen ekmeklerin bir kısmı üniversite bünyesinde tüketilirken satış noktalarında da halka arz ediliyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Formülasyonu üniversitemize ait olan ekmekler en sağlıklı şekilde üretiliyor” dedi.

EÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Ekmekçilik Pilot Tesisinde akademisyenlerin denetim ve katkılarıyla üretilen ekmekler hem EÜ’nün günlük ekmek ihtiyacını karşılıyor hem de satış noktalarında halka arz ediliyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman’dan üretimle ilgili bilgiler aldı. Rektör Budak, tesiste normal, kepekli, normal roll, kepekli roll ekmek ve sandviç, tuzsuz diyet, tam buğday ile çavdar ekmeği olmak üzere çeşitli boy ve ebatlarda günlük 12 bin ekmek üretildiğine dikkat çekti. EÜ’de ekmek israfı olmadığını kaydeden Rektör Budak, “Üretilen ekmek Tıp Fakültesinde hastalara ve hastane personeline, Ege Üniversitesi öğrenci yemekhanelerinde öğrencilere, çalışanlarımıza ve satış yerlerinde de halkımıza arz edilmektedir. Ekmeğimizle ilgili testler laboratuvarlarımızda yapılıyor. Formülasyonu üniversitemize ait olan ekmekler en sağlıklı koşullarda üretiliyor. Ayrıca üretim tesisinde öğrencilerimizin de pratik yapma şansı oluyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir