Ege’de “Sessiz Şarkılar”

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri “İşaret Dili Şarkı Yarışması”nda sahne aldı

Ege’de  “Sessiz Şarkılar”

Eren Akbulut-Hüseyin Demirci-Ege Kesebir

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından “İşaret Dili Şarkı Yarışması” düzenlendi.  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hülya  Yılmaz, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yarışmada 14 farklı şarkıyla eğlenceli dakikalar yaşandı. Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, genç bir fakülte olmalarına rağmen fark yaratan eğlenceli uygulamalara imza attıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Yılmaz, “Çok büyük farkındalık yaratan, duyarlılıkla gelişen bu organizasyonda emeği geçen öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği yarışmada geleceğin özel eğitim öğretmen adaylarının performansları göz doldurdu. Ege Üniversitesi öğretim üyelerinin jüri görevini üstlendiği yarışmada en beğenilen performans ‘Başıma Gelenler’ şarkısıyla Büşra Nur Sapar ve Üveys Yolcu’nun oldu. Dereceye giren yarışmacılara katılımlarından dolayı “Teşekkür  Plaketi” verildi.

Etkinlik görevlilerinden Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ercan Canpolat, etkinliği çok beğendiğini belirtti. Kendi ailesinden iki kişinin de işitme engelli olduğunu dile getiren Canpolat, “Böyle bir farkındalık yarattığımız için çok memnunum. Ne yazık ki bu tür aktivitelere çok rastlamıyoruz. Umarım böyle etkinlikler çoğalarak devam eder ve farkındalık artar” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir