Ege’de “Enerji Stres Testi Çalıştayı” düzenlenecek

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Merkezi(BESTMER) bünyesinde, 5 Ekim 2018 tarihinde, “Enerji Stres Testi Çalıştayı” gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK desteği ile düzenlenecek olan çalıştayın açılışını Ege Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve  Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Günnur Koçak  yapacak.

Program; ulusal enerji arzında yaşanacak olası problemler için konusunda uzman kişilerin görüşlerinin alındığı ve farklı senaryolar eşliğinde alternatif eylem planlarının oluşturulmasının sağlandığı bir arama çalıştayı şeklinde olacak.

Biyokütle enerji sistemleri ve teknolojisi konusunda, Türkiye’deki ilk ve tek test, analiz, coğrafi bilgi sistemi ile veri toplama, mesleki eğitim ve belgelendirme hizmetlerini sunan BESTMER; başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin tüm bölgelerindeki yatırımcı, sanayici ve tüzel kişilere örnek oluyor ve  teşvikte bulunuyor.