EÜ Fen Fakültesi Fizik, Matematik I ve II Öğretim bölümleri FEDEK tarafından akredite edildi

Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti veriyor

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi’nin sahip olduğu akademik donanımı ve kaliteli eğitimi;  Fen, Edebiyat, Fen – Edebiyat, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından tescillendi. Rektör Budak, “Üniversitemizin Fizik, Matematik Birinci Öğretim ve Matematik İkinci Öğretim bölümleri FEDEK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda akreditasyon almaya hak kazandı. Köklü bir geçmişe ve bilimsel potansiyele sahip olan Fakültemizin Matematik ve Fizik bölümleri Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verdiklerini belgelendirmiş oldular. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nin 2019-2020 değerlendirme döneminde FEDEK tarafından ilk kez genel değerlendirmesi yapılan Fizik, Matematik ve Matematik İkinci Öğretim lisans programları 30 Eylül 2022 tarihine kadar akreditasyon verildi.

Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde eğitim-öğretimdeki kalitesini her geçen gün artırmaya devam ediyor.  Ege Üniversitesinde akredite bölümler arasına Fen Fakültesinin Fizik, Matematik Birinci Öğretim ve Matematik İkinci Öğretim bölümleri de girdi. FEDEK tarafından yapılan değerlendirme Fen Fakültesi Fizik, Matematik Birinci Öğretim ve Matematik İkinci Öğretim bölümleri akredite ederek uluslararası standartlarda olduğunu tescilledi.

“Temel bilimler alanında ülkemizde önemli bir konuma sahip”

Ege Üniversitesi’nin eğitim-öğretimde kaliteye odaklandığını, son yıllarda yapılan, araştırma-geliştirme, inovasyon,   teknoloji ile kültürel, sanatsal ve çalışmalarla örnek bir üniversite olduğunu ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Temel bilimler alanında ülkemizde önemli bir konuma sahip olan Fen Fakültemiz,  eğitim kalitesini ulusal düzeyden evrensel düzeye taşıyarak kalitesini kanıtlamış oldu. Göreve başladığımız günden bu yana akreditasyon ve kalite misyonumuz çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalite  süreçlerine   öncelik vererek, tüm gücümüzü ve imkanlarımızı bu yönde kullanıyoruz. Bütün birimlerimizin, akreditasyon çalışmalarının gerçekleşmesi için destekliyoruz. Uygulamaya koyduğumuz yeni yönetim anlayışımız doğrultusunda tüm akademik ve idari birimlerimiz arasında açık ulaşılabilir bir iletişim ortamı ile nitelikli çalışmaların yapılması noktasında gerekli olan ekosistemi oluşturduk. Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında değişim programı ile yabancı uyruklu lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımızı önemli ölçüde artırdık. Bilimsel alt yapımızı daha da güçlendirerek yeni öğrenci çalışma salonları, seminer salonları ile laboratuvarları hizmete soktuk ve  son teknoloji ile donattık. Kütüphanemizi her yönden güçlendirerek ülkemizin en zengin içeriğe sahip kütüphanelerinden biri haline getirdik. Bütün birimlerimizi engelsiz ulaşılabilir bir yapıya kavuşturduk.  Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik, Matematik Birinci Öğretim ve Matematik İkinci Öğretim bölümleri FEDEK tarafından yapılan değerlendirmede akredite oldu. Köklü bir geçmişe ve bilimsel potansiyele sahip olan Fen Fakültemiz Matematik ve Fizik bölümleri Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verdiklerini belgelendirmiş oldular. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Akreditasyonda yenilikçiliği ve sürekli gelişimi ile alanında lider bir akreditasyon kuruluşu olan FEDEK, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tanınıyor. Ayrıca FEDEK’in, Avrupa’nın yükseköğretimde saygın kalite güvence kuruluşu CEENQA’ya da tam üyeliği bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir