Sağlıkta klinik araştırmalar alanında uluslararası işbirliği

Ege Üniversitesi bilimsel işbirliklerine bir yenisini ekledi

Sağlıkta klinik araştırmalar alanında uluslararası işbirliği

İZMİR (Ege Ajans)- Üniversite-sanayi işbirliklerinin önemli üzerinde duran Ege Üniversitesi dünyaca tanınmış sağlık kuruluşlarından olan MSD Türkiye ile onkoloji alanında klinik çalışmaların yürütülebilmesi için bilimsel işbirliği protokolü imzaladı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile MSD Türkiye Genel Müdürü Renan Özyerli arasında imzalanan protokol törenine, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, MSD Klinik Operasyonlar EMEA Bölge Başkanı Laura Luchini şirket yetkilileri ve öğretim üyeleri katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin klinik ve akademik anlamda ciddi bir potansiyeli var. Türkiye’de akademik performansıyla tıp alanında YÖK nezdinde Türkiye birincisiyiz. İki kurumun da klinik araştırmalar konusunda köklü ve başarılı bir geçmişi bulunuyor. Bu noktada hayata geçirdiğimiz bu ortak çabanın ülkemiz sağlık camiasına yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Ülke olarak klinik araştırmalara daha çok katkı yapabilecek, yatırım çekebilecek ve yenilikçi tedavileri insanlara ulaştırırken öncü rol oynayabilecek bir potansiyele sahibiz. Ege Üniversitesi olarak bilimsel işbirliklerimiz ile bu potansiyeli gerçekleştirme arzusundayız Hem insanlık adına hem de ekonomik anlamda devletimize ve toplumuza katkı sağlayacak bu protokol hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

MSD Türkiye Genel Müdürü Renan Özyerli ise “MSD Türkiye olarak üniversite ve sanayi iş birliği uygulamalarının ülkemize çok büyük başarılar getireceğine inanıyoruz. Ülkemiz insanının daha sağlıklı bir yaşam sürmesi ve yenilikçi tedavilere daha erken ulaşması için Ege Üniversitesi ile birlikte ortaya koyduğumuz bu müşterek çabanın müspet sonuçlarını en kısa sürede görmeyi arzu ediyoruz. MSD Türkiye olarak ülkemizde klinik çalışmaların doğru zemine oturtulabilmesine destek olmak için her türlü katkıyı vermeye, tüm bilgi ve tecrübemizi aktarmaya hazırız” dedi.

MSD’nin, inovatif ilaçlar ve aşılar keşfetmek için Ar-Ge’ye her yıl büyük bütçeler ayırdığını dile getiren MSD Klinik Operasyonlar EMEA Bölge Başkanı Laura Luchini, “Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu bilimsel iş birliği, her iki kurumun da bilgi birikimi ile Türkiye klinik araştırmalar alanında önemli katkılar sağlayacak. MSD olarak Türkiye’deki klinik gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve buranın klinik araştırmalarda bir merkez olma potansiyeline inanıyoruz. Bu iş birliğinde olduğu gibi araştırma merkezlerini odağa alarak yapılan projelerin, Türkiye’deki bu potansiyeli hızla açığa çıkaracağına inanıyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili olarak MSD Türkiye Ortadoğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü A. Betül Erdoğan Sarılıcan, “Ege Üniversitesi ve MSD Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz bu bilimsel iş birliği ile Türkiye’nin yeni ilaç ve aşı geliştirilmesine katkısının artmasını, artan klinik araştırma katılımı ile yüksek sayıda gönüllünün tedaviye ve aşılara erken erişiminin sağlanmasını ve yüksek kalitede verinin üretilmesini hedefliyoruz”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir