Ege Meslek Yüksekokulu’nda “Seramik Sergisi”

Gülden Metin-  Gülce Yorulmaz- Gizem Güney

Ege Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programı öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Seramik Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Bilgi ve beceri düzeyleri yüksek, uluslararası rekabet gücüne sahip tekniker ve meslek elemanı yetiştiren Ege Meslek Yüksekokulu; birinci öğretimde 26, ikinci öğretimde 19 olmak üzere toplam 45 program ile eğitim öğretime devam ediyor. Ege Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programı da insanı ön planda tutarak, çevreye duyarlı ve iş disiplinine sahip estetik ve sanat anlayışı gelişmiş teknikerler yetiştiriyor.

Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisinde öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları seramik, çini ve cam eserleri sergileniyor. Serginin açılışına Ege Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Beklergül ve Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü Öğr. Gör. Perizat Uncular’ın yanı sıra öğrenciler ve öğretim görevlileri katılım gösterdi.

Ege Meslek Yüksekokulu’nda seramik çalışmalarının 20 yılı aşkın süredir devam ettiğini söyleyen Ege Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı  Öğr. Gör. Dr. Beklergül “Ben bu sergide en küçükten en büyük parçaya kadar emek gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

Ege Meslek Yüksekokulu’nun yetenek sınavıyla öğrenci almadığına değinen Öğretim Görevlisi Uncular,  “Buraya gelen öğrenciler, içlerindeki yeteneği bulup çıkarıyorlar. Tavsiyem; seramiği yol arkadaşı olarak alsınlar, keşfetsinler, onu severek hayatlarının sonlarına kadar yanlarından ayırmasınlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdiler. Sergi, 27 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir