Rektör Prof. Dr. Budak’tan 9 Eylül mesajı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektörü Prof. Dr. Budak, mesajında “Vatan, millet sevgisinin, bağımsızlık aşkının ve ülke mirasının en güzel örneklerinden biri olan 9 Eylül tarihi, aynı zamanda şanlı bir geçmişin simgesidir. Güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan toprakları için canı pahasına savaşan aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; tüm İzmirlilerin ve Ege Üniversitesi Ailesinin değerli üyelerinin 9 Eylül Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.