9. İzmir Üniversiteleri ve İAOSB Buluşması yapıldı

 Üniversite-Sanayi İşbirliğinde bir gelenek

 9. İzmir Üniversiteleri ve İAOSB Buluşması yapıldı

Ege Üniversitesi ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) işbirliğinde İzmir’deki üniversitelerden akademisyenler ve İAOSB bünyesinde faaliyet gösteren firmalar bir araya geldi. Sanayi ve akademi camiasını buluşturan etkinlikte,   Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerden 44 akademisyen, 38 firmadan 60 sanayi temsilcisi ile buluştu. Yeni fikirlerin öne sürülerek, mevcut projelerin geliştirildiği 160 görüşmeye imza atıldı.

Üniversite – Sanayi işbirliğinin etkin ve verimli bir biçimde sürdürülebilmesini sağlamak ve tarafların kazandıkları deneyimleri paylaşabileceği ve geliştirebileceği bir ortam oluşturmak üzere, EÜ EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi ile İAOSB işbirliği ile her yıl düzenlenen “İzmir Üniversiteleri ve İAOSB Buluşması” ikili görüşme etkinliğinin bu yıl 9’uncusu gerçekleştirildi. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemiz ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) işbirliğinde İzmir’deki üniversitelerden akademisyenleri,  İAOSB bünyesinde faaliyet gösteren firmalarla bir araya getirdik. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’a ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından Üniversite-Sanayi işbirliğinde gerçekleştirilen programda İzmir Üniversitelerinin akademisyenleri ile İAOSB Sanayicileri bir araya gelerek ortak proje fikirlerini masaya yatırdı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin katılarak destek verdiği 9’uncu İzmir Üniversiteleri ve İAOSB Buluşması’na; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nden akademisyenler ve Teknoloji Transfer Ofisi temsilcileri yer aldı.

 “Amacımız, üniversite ve sanayinin kucaklaşması”

Üniversite-Sanayi İşbirliğinin artması amacıyla göreve geldiği günden bu yana birçok Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Odalarını bizzat ziyaret eden Prof. Dr. Necdet Budak, ortak çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı. Ege Üniversitesi’nde son iki yıl içerinde önemli projeleri ve uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Budak,  “Daha önce Ege Üniversitesi web sayfası üzerinden akademisyenlerin hizmetine açılan Ege Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi –AVESİS ile Ege Üniversitesi Laboratuvar Bilgi Sistemi EGE-LABSİS paydaşların ve sanayicilerin kullanımına açıldı. Sisteme giriş yapan paydaşlar Ege Üniversitesinin sahip olduğu araştırma olanaklarına ve akademik personelinin nitelikli çalışmalarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar” dedi.

Türkiye’de ilk olan ve iş dünyasında heyecanla karşılanan ve Rektör Budak’ın talimatıyla EÜ EBİLTEM-TTO tarafından geliştirilen “Üniversite Sanayi İşbirliğinde Ege Üniversitesi Modeli” kapsamında, sanayicilerin Egeli akademisyenlerle işbirliğinde geliştirecekleri projelerin yüzde 75’ine kadar üniversitenin öz kaynaklarından destek sağlanıyor. Ege Üniversitesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan “Üniversite-Sanayi Güdümlü Projeleri” desteği üniversite ile sanayinin kucaklaşmasını amaçlıyor. Projeler, Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kaynaklarından ayrılacak fonla desteklenecek.

 2011 yılından bu yana, toplam 395 akademisyen ve 12 farklı sektörden 253 İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) firmasının katılım gösterdiği, 600’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirilen Üniversite ve Sanayi Eşleştirmesinde bu yıl da İzmir Üniversitelerinin akademisyenleri ile İAOSB Sanayicileri bir araya gelerek ortak proje fikirlerini masaya yatırdılar. Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerden 44 akademisyen, 38 firmadan 60 sanayi temsilcisi ile buluştu. Yeni fikirlerin öne sürülerek, mevcut projelerin geliştirildiği 160 görüşmeye imza atıldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir