Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonları Ege’de

Rektör Budak, başarılı sporcuları makamında ağırladı

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonları Ege’de

Esra Bayram-Ceyda Bostancı-Fahrettin Öztürk

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ülke spor tarihine geçen İbrahim Çolak, aynı şampiyonada gümüş madalya kazanan Ahmet Önder, Antrenör Yılmaz Gültekin ve şampiyona hakemlerinden Mehmet İnce’yi makamında ağırladı. EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Timuçin Gencer’in de bulunduğu ziyarette konuşan  Rektör Prof. Dr. Budak, “Egeli sporcumuz İbrahim Çolak, halka aletinde elde ettiği 14.933’lük derecesiyle şampiyon oldu. Cimnastikte büyüklerde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Ahmet Önder de aynı şampiyonada ikinciliği elde etti.   Ege Üniversitesi dünya çapında sporcular yetiştiriyor. Bu sporcular İstiklal Marşımızı uluslararası arenada okutarak, göğsümüzü kabartıyorlar. Sporcularımızın elde ettiği başarı hepimizi gururlandırıyor. Kendilerini tebrik ediyorum.  Başarıları daim olsun” diye konuştu.

Başarılı sporcular, ziyaretin ardından Radyo Ege Kampüs “A plus Güncel” programına konuk oldu. Halka aletinde dünya şampiyonu olan İbrahim Çolak, ” Ülkeme böyle tarihi bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum ve gururluyum. Dünya şampiyonasında daha önce Türk cimnastiğinde bir madalya yoktu. Bunu finalde ilk ben almış oldum ama aynı zamanda bir sonraki günde Ahmet Önder arkadaşım da tarihi bir başarı elde edip gümüş madalya kazandı. Bizim için tarihi bir yarışmaydı” dedi.

Heyecanını ve mutluluğunu anlatan Çolak, “Her yarışma bizim için çok önemli. Geçen yılki dünya şampiyonasından sonra zaten en büyük hedef bu yılki dünya şampiyonasıydı ve biz bu yılki dünya şampiyonası için öncesinde Avrupa şampiyonası, Dünya kupaları ve birçok milli takım kamplarına katıldık. Zorlu bir süreç geçti. Sporcular, antrenörler ve teknik kuruldaki bütün hocalarımla beraber eş zamanlı halde çalıştık, zorluklar çektik. Antrenmanlardan sonra gerçekten çok yorulduğumuz zamanlar oldu ama hedeflerimiz vardı. Bunlardan biri dünya şampiyonasında madalya alabilmekti. Bir de bu dünya şampiyonasının önemi, 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak için kota alma yarışmasıydı. Aslında birçok şeye sevindik; hem ilk tarihi madalyayı aldığımız için sevindik, hem İstiklal Marşımızı okuttuğumuz için hem de olimpiyatlara katılma hakkı elde ettiğim için” dedi.

Kendisine üç hedef belirlediğini belirten Çolak; “Sporculuk kariyerim boyunca Avrupa’da, Dünya’da ve Olimpiyatlarda madalya kazanmak. 2008 yılında Avrupa’da gümüş madalya kazandım, birinci hedefimi gerçekleştirmiş oldum. İkinci hedefim de Dünya Şampiyonasında madalyaydı, bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdim. Şimdi ise olimpiyatlara madalya almak için gidiyorum. Şöyle bir avantajım var; son dünya şampiyonu olarak olimpiyatlara katılma hakkı elde ettim bu da gerçekten orada yarışırken benim için büyük bir avantaj olacak çünkü orada bizi anons ederlerken 2019 Dünya Şampiyonu diye anons edecekler. Hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı her zaman en yukarıda tutmak ve bu Dünya Şampiyonasındaki aldığım başarıyı oraya taşımak ve biraz daha üstüne koyarak olimpiyatlarda da madalya almak istiyorum. Olimpiyatlar zorlu bir organizasyon yani bir sporcu için en zirvedeki yarışma ve oraya sadece seçili sporcular gidebiliyor. Bu organizasyona katıldığımız için çok mutluyuz, buna hak kazandığımız için çok mutluyuz. Bu fırsatı da en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Aynı şampiyonada gümüş madalya kazanan Ahmet Önder yaşadığı gururu; “Tarihte bir ilki başardığımız için çok mutluyuz. Dünya şampiyonasında paralel aletinde dünya ikincisi oldum. Benim için çok gurur verici bir olay. Bu başarının altında kendi imzamın olması müthiş bir duygu. Biliyorsunuz olimpiyat oyunlarına kota aldık bu madalyayla. Türk milletinin desteği için çok teşekkür ederiz. Onlara bu gururu yaşattığımız için biz kendi adımıza çok onurlandık” diyerek anlattı.

Çalışma sürecini ve hedefini anlatan Önder; “Çok uzun süredir milli takım kamplarıyla birlikte uzun dönem çalışmaların karşılığında hazırlandık bu yarışmaya. Öncesinde de ülke ve Avrupa oyunlarında gümüş madalya kazandırdım. Üniversite oyunlarında üniversiteye bronz madalya aldım. Paralel aletinde dünya kupalarında madalya aldık dolayısıyla bu başarının sinyalini bir şekilde vermiş olduk. En sonunda dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanmak gerçekten mutlu etti beni. Bir sonraki hedefim olimpiyat. Bu madalyayla olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. Oraya Dünya ikincisi olarak gitmenin ayrı bir heyecanı var, aynı zamanda bu bana bir sorumluluk verdi. Olimpiyatlarda da ülkemi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir