İzmir’de “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” başladı

Ahsen Demircioğlu- Sümeyye Ural- Emine Güner

İZMİR(Ege Ajans)- Basın İlan Kurumu (BİK) İzmir Şube Müdürlüğü’nün, İŞKUR İzmir İl Şube Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile organize ettiği “ Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başladı. Programın açılışına Basın İlan Kurumu (BİK) İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, kursiyerler katıldı.

İzmir’de “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” Anadolu Ajansı Muhabiri Hayrullah Saruhan’ın “İstihbarat Haberciliği” eğitimi ile başladı. İstihbarat haberciliği ile ilgili önemli bilgiler veren Hayrullah Saruhan, gazetecilik hayatında edindiği tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı.

Eğitime İletişim Fakültesi mezunları öncelikli olmak üzere, Sosyal Bilimler ağırlıklı fakülteler ile iletişim meslek lisesi mezunu 25 kursiyer katılıyor.Bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşüm ile birlikte nitelikli insan kaynağı oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen sertifika programında;  “İstihbarat Haberciliği, Haber Fotoğrafçılığı, Medya Tarihi, Televizyon Haberciliği, Haberde İnfografik ve Görsellik, Dijital Habercilik, Görsel Habercilik, Medya ve Etik, Politika Haberciliği, Spor Muhabirliği, Ajans Haberciliği, Röportaj Teknikleri, Televizyon Spikerliği, Basın Hukuku, Haber Toplama ve Yazma, Kültür ve Sanat Haberciliği” gibi dersler program kapsamında verilecek.Programı başarılı ile tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek ve yerel gazetelerde 1 yıllık çalışma imkânı sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir