Türkiye’nin sağlık alanındaki en önemli markası: Ege Tıp

 

“Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek”

 

İZMİR(Ege Ajans)- İzmir, ünlü hekim Galen’in memleketi ve ilk organize hastane Asklepion’un şehri. Tıp biliminin temellerinin atıldığı İzmir’de, dünyada ve Türkiye’de birçok ilke imza atan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi; tıbbi gelişmeleri ve teknolojileri yakından takip ederek, hekim olmak isteyen gençleri,   modern tıbbın tecrübeli ve donanımlı hekimlerinin öncülüğünde yetiştirmeye devam ediyor.

Eğitim- öğretim, sağlık ve bilimsel araştırma alanında ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet üreten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, bugüne kadar ülkemize üst düzeyde bilgi ve beceriye sahip hekimler kazandırdı.

Modern tıp teknolojilerini kullanan ve gelişmiş klinik tıp anlayışı ile hekimler yetiştiren EÜ Tıp Fakültesi; teori ile birlikte uygulamalı eğitimi, deneyimli akademik kadrosu, huzurlu ve güvenli kampüsü,   sosyal ve kültürel olanakları ile Türkiye’nin sağlık alanındaki en önemli markalarından biri.

Ders içeriklerini sürekli yenileyerek,  en güncel bilginin ilk öğrenilmesi gereken bilgi olduğunu kabul eden EÜ Tıp Fakültesi; tıbbın multidisipliner bir alan olması ilkesinden yola çıkarak, farklı konularda ulusal ve uluslararası katılımlı   programlar ve bilimsel çalışmalar yapıyor. Güçlü bir akademik kadroya sahip olan EÜ Tıp Fakültesi; tıp okumak isteyen öğrenciler için ülkemizin en iyi hekimlerini yetiştirme hedefiyle eğitim-öğretim ve topluma hizmet yolunda güvenle geleceğe yatırım yapıyor.

KALİTELİ EĞİTİMİN ADRESİ

Sağlık alanında kaliteli eğitimin adresi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih edecek öğrenciler, Türkiye’nin en fazla yatak sayısına sahip üniversite hastanesi olan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde teorik eğitimlerini pratiğe dökme imkanına sahip oluyorlar. Yüksek Öğrenim Kurulu(YÖK) tarafından verilen ‘Alan Odaklı Başarı Ödülleri’nde tıp alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik ödülüne layık görülen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmelerde hep zirvede yer aldı ve yer almaya devam ediyor.

Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı  “Akademik Performans Raporu”na göre Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri, akademik performansta “Sağlık Alanında” birinci oldu. Genel sıralamada ise Ege Üniversitesi akademisyenleri, akademik performansta Türkiye üçüncüsü oldu.

Rekabetin üst düzeyde olduğu ve Türkiye’nin en zor bilimsel sınavlarının başında kabul edilen Tıpta Uzmanlık Sınavında(TUS),   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri her yıl en yüksek puan alan ilk 10 öğrenci arasına giriyor.  Fakülte, Nisan ve Eylül 2017 TUS dönemlerinde en başarılı on öğrenci sıralamasına üçer öğrenci yerleştirerek bu alandaki başarısını bir kez daha tescilledi.  EÜ Tıp Fakültesi, kaliteli sağlık anlayışla Ulusal Tıp Eğitimi Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucunda “Türkiye Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Uluslararası Standartlarını” karşılayarak 2023 yılına kadar ikinci kez akredite edildi.

EÜ Tıp Fakültesi; Ege Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma hedefine yönelik akademik değerliği yüksek yayınlar ve faaliyetler yaparak, yeni dönemde de önemli bilimsel araştırmalar yapmaya ve ulusal-uluslararası nitelikte multidisipliner etkinliklerle öğrencilerine vizyon sunmaya devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir