Minik Egeliler” Kampüste İngilizce Öğreniyor

*Prof. Dr. Budak, “Miniklerimize, eğlenerek yabancı dil öğretirken, üniversiteli olma bilincini aşılıyoruz”

İnanç Babacanoğlu -Mert Ermiş

İZMİR-(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından “Topluma Hizmet Uygulamaları” kapsamında gerçekleştirilen “Minik Egeliler” İngilizce Eğitim Programı, yeni öğrencileri ile buluştu.

Konak Saliha Hüseyin Özyavuz İlk ve Ortaokulu’ndan bir grup öğrencinin katılımı ile başlayan proje, üniversite bilincini erken yaşta kazandırmayı ve farklı etkinlikler ile eğlenceli bir İngilizce eğitimi vermeyi amaçlıyor.

         Eğitimlerin ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, miniklerle tanıştıktan sonra bir süre İngilizce sohbet etti. Erken yaşlarda dil öğrenmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Budak, “Çok yararlı bir proje kapsamında öğrencilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Minik Egelilere yönelik İngilizce eğitim programımız kapsamında dil öğrenmeyi sevdirmeyi, özendirmeyi sağlıyoruz. Ayrıca çocuklarımız burada üniversite ortamını birebir yaşayarak buralara ulaşmayı kendilerine bir hedef haline getiriyorlar. Bunun yanında çeşitli sanatsal etkinlikleri de programımıza dahil ettik. Kısacası miniklerimizin eğitimlerini eğlenceli hale getirmek ve özel anılar biriktirmek için de son derece önemli bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz. İşbirliği içinde olan ve katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitim, ulaşım, beslenme gibi hizmetlerin ücretsiz olarak verildiği proje kapsamında EÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan altı öğretim görevlisi ve dört yabancı hoca gönüllü olarak katkı sağlıyor.

  Proje kapsamında 3 saatlik İngilizce eğitimden sonra öğrencilere müze gezisi, konser, üniversite içi geziler gibi sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenleniyor.Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Şule Ar tarafından başlatılan ve yürütülen proje 27 Temmuz tarihinde sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir