Ege’den Oryantasyon Eğitimi

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak “Üniversitemizi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız”

Ege’den Oryantasyon Eğitimi

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde “Sürekli İşçi Kadrosu”na geçiş yapan personele yönelik   “Oryantasyon Eğitimi” gerçekleştirildi. Oryantasyon Eğitimi programının açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Ege Üniversitesi olarak, Türkiye’de ilk 3, dünyada ise ilk 400 üniversitesi arasına adımızı yazdırmak istiyoruz. Çıktığımız bu yolda hep birlikte ele ele vererek, dayanışma içinde üniversitemizi hak ettiği yere taşıyacağız. Bu yolda akademik çalışanlarımızın yanı sıra idari çalışanlarımıza da büyük görevler düşüyor. Çünkü sizler üniversitemizin belkemiğisiniz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Devletimizin sizlere söz verdiği üzere sürekli işçi kadrosuna geçiş süreci sonunda sizler başarı ile bu kadrolara atandınız ve Ege Üniversitesi personeli olarak çalışmaya başladınız. Daha önce de Ege Üniversiteliydiniz ancak aramızda taşeron vardı. Şimdi aramızdakileri kaldırdık ve hep birlikte bu kurumun parçası olduk. Bugün sizlere Ege Üniversitesi ailesinin bireyleri olarak hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Yeni yönetim anlayışı doğrultusunda rektörle öğrenci,  çalışanlar ve hocalar arasındaki duvarları kaldırdıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak “Akademisyenlerimizle, idarî personelimizle ve öğrencilerimizle sık sık bir araya geliyorum. Sizlerle omuz omuza, gönül gönüle olmaya çalışıyorum. Sorunlarınızı dinliyorum. Her çalışanımı Ege Üniversitesi’nin evladı olarak görüyorum. Görüşlerinize hep değer verdim, vermeye devam edeceğim. Üniversitemizde bürokratik işlemlerin azaldığı, hizmetlerin ve çözümlerin hızlandığı, verimin ve tasarrufların arttığı, sonuç odaklı ve insan merkezli bir yönetim sistemini uygulamaya geçirdik. Eğitimlerin Ege Üniversitesi ve sizler açısından verimli geçmesini diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ailemize tekrar Hoş geldiniz” dedi.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nazlı Ayşe Ayyıldız Ünnü ve Doç. Dr. Burak Çapraz tarafından verilen oryantasyon eğitiminde “Ege Üniversiteli Olmak, Ege Üniversitesi’nin Değerleri, Davranış Kodları, Ege Üniversitesi Ailesinin Başarıları, Temel Birimleri ve Temel Haklar” gibi konular anlatıldı.

İlk gün Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı  ve Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde kadrosu bulunan toplam bin 800 çalışan eğitime alındı. İkinci gün ise Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan toplam bin175 çalışan eğitime tabii tutulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir