KYK Bornova Zübeyde Hanım Kız Yurdu’nda “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi”

Furkan İçen- Ege Kesebir

İZMİR( Ege Ajans)-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bornova Zübeyde Hanım Kız Yurdu tarafından düzenlenen  “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açıldı. 15 Temmuz gününe ait 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, demokrasi zaferinin ruhunu canlı tutmak için sergileniyor.

15 Temmuz ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren KYK Bornova Zübeyde Hanım Kız Yurdu Müdürü Fatma Bektaş, “Gerçekten devletimiz büyük bir tehlikeyi atlattı. Bu; partiler üstü, siyaset üstü bir olay. Söz konusu vatan. Demokrasi, ülkemiz adına gerçekten çok önemli. Yaşlarımızdan dolayı daha önce darbeyi yaşamadık. O gün ülkesiz ve vatansız kalabilirdik. Sağ olsun insanlar korkuyu ve ölümü yendiler. Vatan sevgisi o kadar önemli bir duygu ki, milletimiz hiç düşünmeden canlarını hiçe sayarak o gün darbeyi engellemeye çalıştı” dedi.

Çanakkale Savaşı gibi 15 Temmuz’u da bir bağımsızlık mücadelesi olarak gördüğünü dile getiren Bektaş, “15 Temmuz, hangi fikirden olursa olsun insanların bir araya gelebileceğinin ve ‘millet’ olma bilincinin somut bir örneğidir. Şehitlerimiz olmasaydı o gün okullarımız, üniversitelerimiz güven içerisinde olamayacaktı. Onlara çok şey borçluyuz. Onlar ölümü yendiler. Vatan her şeyin üzerindedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir