EÜ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ YENİDEN AKREDİTE OLDU

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nin kuruluşunda yer alan üç fakülteden birisi olan Hemşirelik Fakültesi yeniden akredite edildi.

Avrupa ve Türkiye’de lisans düzeyinde hemşirelik eğitiminin başlatıldığı ilk fakülte olma özelliğini taşıyan Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(HEPDAK)  tarafından 30 Eylül 2021 tarihine kadar akredite edildi.

EÜ Hemşirelik Fakültesi’nin yeniden akredite edilerek ülkemizin en köklü ve donanımlı bir eğitim kurumu olduğunu tekrar ispatladığını ifade eden   Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hemşirelik Fakültemiz, Hemşirelik Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından değerlendirilerek tekrar akredite edildi. Bu önemli başarının elde edilmesinde emeği geçen fakültemizin Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar başta olmak üzere tüm personelimizi kutluyorum” dedi.

EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, “Yüksek Öğretim Kurumu nezdinde 2013 yılında kurulan Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği «HEPDAK» tarafından akredite edilmek üzere ilk başvuruyu 09 Şubat 2015 tarihinde yaptık ve 2016 yılında 2 yıllık süre ile akredite olduk. Fakültemiz, Doç. Dr. Gönül Özgür’ün başkanlığında devam eden Akreditasyon Komisyonunun ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gül Ertem ve Prof. Dr. Ayşegül Bilge’nin yoğun ve kapsamlı kalite çalışmaları sonucunda HEPDAK tarafından ikinci defa 3 yıl süre ile 30 Eylül 2021 tarihine kadar akredite olmaya hak kazandı.    Fakültemizin, 1696 lisans öğrencisi, 17 farklı yüksek lisans ve 8 farklı doktora programlarında eğitim gören 412 öğrencisi bulunuyor. Aynı zamanda güçlü bir akademik kadroya sahibiz” dedi.

Türkiye’de hemşirelik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesini amaç edinen Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK), çalışmalarında sürekli iyileştirme ve kalite felsefesi gereklerini yerine getirerek devam ettirme ve hemşirelik eğitiminin sürekli iyileştirilmesi ilkesini benimseyen bir dernek. HEPDAK, sürekli geliştirilen standartlar doğrultusunda lisans ve lisansüstü hemşirelik eğitim programlarının değerlendirilmesi ve izlenmesi ile hemşirelik biliminin, eğitiminin, bakımının ve toplum sağlığının gelişiminde kalite sağlamayı amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir