Bergama Kozak Yaylası’nda “Ev Pansiyonculuğu” eğitimleri devam ediyor

EGESEM, halkın ihtiyaçlarına  yönelik eğitimler veriyor

Bergama Kozak Yaylası’nda “Ev Pansiyonculuğu” eğitimleri devam ediyor

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu işbirliğinde gerçekleştirilen “Ev Pansiyonculuğu” eğitimleri Bergama Kozak Yaylası Yukarıbey, Göbeller ve Aşağıbey köylülerinden oluşan 50 kişinin katılımıyla devam ediyor.

Halkın yoğun ilgisi üzerine eğitim sınırlarını genişleten Ege Üniversitesi, yerelde eğitime verdiği önemle Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) organizasyonu ile ihtiyaca yönelik eğitim çözümleri sunmaya devam ediyor. İlki Mart 2018 tarihinde Kozak Yaylası Demircidere köyünde 30 kişinin katılımı ile yapılan programın ikinci tur eğitimleri  Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim görevlileri Dr. Ceren İşçi ve Emre Ataberk öncülüğünde Bergama Kozak Yaylası Yukarıbey, Göbeller ve Aşağıbey köylülerinden oluşan 50 kişilik katılımcı ile başladı.

Ege Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Füsun Baykal ve Prof. Dr. Gözde Emekli’nin yer aldığı, Turizm İşletmeciliği Uzmanı Mehmet Atak ve Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı’nın da destek verdiği eğitim programında “Turizm Sistemi ve Kırsal Turizm”, “Turist Kimdir? Ne Bekler?”, “Ev Pansiyonculuğu Nedir?” “Ev Pansiyonculuğu İşletmeciliği” konularını kapsayan dersler veriliyor. Ayrıca katılımcılara, Bergama’da turizm, ev pansiyonculuğunun temel standartları, yasal mevzuat, kuruluş aşamaları, pansiyon pazarlaması, pansiyonda iş bölümü, yiyecek içecek hizmetleri, hijyen ve güvenlik konuları da anlatılıyor.  İlki Mart 2018 tarihinde Kozak Yaylası Demircidere köyünde 30 kişinin katılımı ile yapılan programa, Bergama Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Yerel Hizmetler Müdürlüğü de destek veriyor.

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu işbirliği içerisinde gerçekleştirilen eğitime katılanlara eğitim sonunda “Katılım Belgesi” verilecek. Eğitim programı 8 Haziran 2018 tarihine kadar yoğun katılımla devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir